Retro országúti festése?
Máshogy terül, könnyebben folyik meg, nagyobb eséllyel lesz csúnyább a festés.
Flakonból lehet elfogadhatót fújni, de ha nem annyira sürgős, akkor várd meg vele a tavaszt.
A garázs oké lehet: legyen normális hőmérséklet, kevés por és minél kevesebbet kelljen belélegezni a festékből.
Én jó időben ilyen flakonból lefújható apróságokat kint szoktam: meleg időben, de még nem tűző napon.
A kromofág ugye a festék lemaratására való - ha fémig akarod takarítani, akkor kell. Mondjuk olyankor, amikor a festés hámlik le, rosszul tapad. Ha a mostani festék jól tapad a vázhoz, akkor mehet a festék arra. Szerintem felesleges maratni, elég a festés előtt a felületről az szennyeződéseket letakarítani (por, sár, kátrány), utána megcsiszolni (finoman, két lépcsőben mondjuk 400-asig), utána portalanítás és zsírtalanítás és mehet fel az alapozó meg a festék. Ne vastagon, mert akkor megfolyik és sok munka korrigálni.
Ha van matricázás, akkor az "összeveszhet" (felhullámosodik, elfolyósodik a felülete, nem tapad rá semmi) az oldószerekkel, így célszerű az előkészítés előtt eltávolítani.
Ha szétszeded, akkor a furatokat, csapágyhelyeket érdemes "kimaszkolni": letakarni, papírral megakadályozni a bejutását a festéknek. Ha nem bontod szét annyira, akkor a nem festendő részeket kell ugyanígy védeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!