Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Retro országúti festése?

Retro országúti festése?

Figyelt kérdés
Leszeretném festeni a régi országúti kerékpárom.Spray-vel szeretném lefesteni amihez 15-20 fok kellene ezt írja a tubus hátoldalán. Mi lenne ha én nem 15 fokban festeném hanem 5 fok-ban.Meg ráncosodnak a festék vagy nem lenne semmi baja?

2017. jan. 28. 10:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Máshogy terül, könnyebben folyik meg, nagyobb eséllyel lesz csúnyább a festés.

Flakonból lehet elfogadhatót fújni, de ha nem annyira sürgős, akkor várd meg vele a tavaszt.

2017. jan. 28. 11:18
 2/6 Alex Fly ***** válasza:
A kérdésed alapján feltételezem, hogy nincs,túl sok tapasztalatod. Ebben az esetben viszont tök mindegy: nem hiszem, hogy elégedett lennél az eredménnyel akárhány fok is van.
2017. jan. 28. 11:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem én fújnám hanem édesapám, és Ő is mondta hogy nem most kellene de gondoltam megkérdezem itt is mert azért Ő se annyira jártas ebben a témában. És egyébként ha garázsban lenne fújva?
2017. jan. 28. 11:39
 4/6 anonim ***** válasza:

A garázs oké lehet: legyen normális hőmérséklet, kevés por és minél kevesebbet kelljen belélegezni a festékből.

Én jó időben ilyen flakonból lefújható apróságokat kint szoktam: meleg időben, de még nem tűző napon.

2017. jan. 28. 11:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Csiszoláshoz használjak kromofágot?
2017. jan. 28. 11:59
 6/6 anonim ***** válasza:

A kromofág ugye a festék lemaratására való - ha fémig akarod takarítani, akkor kell. Mondjuk olyankor, amikor a festés hámlik le, rosszul tapad. Ha a mostani festék jól tapad a vázhoz, akkor mehet a festék arra. Szerintem felesleges maratni, elég a festés előtt a felületről az szennyeződéseket letakarítani (por, sár, kátrány), utána megcsiszolni (finoman, két lépcsőben mondjuk 400-asig), utána portalanítás és zsírtalanítás és mehet fel az alapozó meg a festék. Ne vastagon, mert akkor megfolyik és sok munka korrigálni.

Ha van matricázás, akkor az "összeveszhet" (felhullámosodik, elfolyósodik a felülete, nem tapad rá semmi) az oldószerekkel, így célszerű az előkészítés előtt eltávolítani.

Ha szétszeded, akkor a furatokat, csapágyhelyeket érdemes "kimaszkolni": letakarni, papírral megakadályozni a bejutását a festéknek. Ha nem bontod szét annyira, akkor a nem festendő részeket kell ugyanígy védeni.

2017. jan. 28. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!