Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szmogriadó alatt vidékről...

Szmogriadó alatt vidékről behajthatok Budapestre, ha előjegyzett MR vizsgálatra érkezek egy klinikára?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos MR vizsgálatra van időpontom egy bp-i klinikán, amire már 6 hónapja kaptam előjegyzést. Vidékről kell odautaznom, 180 km-ről. A legegyszerűbb odajutás autóval történne, de sajnos az autóm 4-es környezetvédelmi osztályba tartozik és a szmogriadó miatt most bajban vagyok.

Viszont most olvastam egy cikket mely szerint a szmogriadó rendelet megengedi, hogy kórházi és járóbetegellátásra,

kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállító gépjárművek közlekedjenek ilyenkor is, viszont a rendőrök ettől függetlenül ilyen esetben is megbüntettek egy apát, aki a kislányát vitte kezelésre.

Most ha megkockáztatom, hogy autóval megyek és megbüntet a rendőr, hiába lobogtatom a leleteimet, beutalót, stb., akkor szerintetek élhetek panasszal? A jog szerint el kell majd, hogy töröljék a büntetést, ha már egyszer a rendelet megengedi a közlekedést ilyenkor?

Itt az említett cikk:

[link]

2017. jan. 26. 12:23
 1/1 anonim ***** válasza:

Törvény van róla, szóval szerintem mehetsz.

Az apát azért büntették meg szerintem, mert már nem a kisgyerekét szállította, egyedül ment hazafelé mikor a bírság történt. Amúgy elmehetnek a sunyiba az ilyen rendőrök!

2017. jan. 26. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!