Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lelopták a rendszámunkat....

Lelopták a rendszámunkat. Hogy tudunk így utazni karácsonykor?

Figyelt kérdés
Tegnap este lelopták mindkét rendszámot az autónkról. Természetesen azonnal hívtuk a rendőrséget, amint észrevettük, ki is jöttek és ma kell bemennünk a kapitányságra megtenni a feljelentést és megkapjuk a jegyzőkönyvet. Alap esetben csak bosszantana a dolog, hogy felesleges macera, most viszont 2 nap múlva karácsony és a 300 km-re élő családomhoz utaznánk, ráadásul autópályán. Van valami megoldás erre, hogy el tudjunk utazni az autóval? Nincs valami ideiglenes rendszám vagy bármi alternatíva?
2016. dec. 22. 06:58
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem van ideiglenes rendszám amit a rendőrségen tudsz intézni. De ha minden kötél szakad akkor utvonalengadélyt is kérhetsz. Legalábbis ezt a két dolgot próbálnám intézni.
2016. dec. 22. 07:09
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Volt már ilyen kérdés. Ha megvan a rendőrségi jegyzőkönyv akkor fél napba se telik elintézni az új rendszámot. Az okmányirodában azonnal adnak újat. Nem ez volt az első ilyen kérdés.

Talán még érdeklődni a szomszédoknál hogy ki látott valami gyanús alakot sunnyogni az autók körül mert sokszor valami primitív szomszéd megtorló akciója az ilyen. Még hasznodra is lehet a végén mert valamiért könnyebb eladni egy újabb rendszámos autót.

2016. dec. 22. 07:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap a rendőrök azt mondták, hogy hetekbe telik elintézni az új rendszámot. :O Sajnos nem itthon történt a dolog, éppen bementünk valahova és mire kijöttünk már nem volt meg a rendszám. Utánanézek akkor a többi kérdésnek. Köszönöm még egyszer!
2016. dec. 22. 07:35
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
némi segítséggel gyorsítható a menet. nem most kezdik hengerelni az alumíniumot a rendszámhoz. Ott van az már kupacban az okmányirodán. Az egyenlőbbek még válogathatnak is.
2016. dec. 22. 08:20
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Honnan hová utaznátok? Ha másképp nem, tömegközlekedéssel jó eséllyel megoldható az utazás, persze kompromisszumokkal. Szükség esetén írj ki egy kérdést Tömegközlekedés kategóriában, hamar segítünk eligazodni akkor is, ha nem vagy gyakorlott vonatozó, buszozó.
2016. dec. 22. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:
10%

A tömegközlekedés családdal elég költséges tud lenni. Esetleg próbálj meg P rendszámot bérelni :) kb 5000 ft / nap.

[link]

[link]

Ha csak 2-4 napra kell így praktikus megoldás.

Fél éve én protekcióval tudtam intézni magamnak új rendszámot 3 nap alatt, de most jön a karácsony.... leállások... nem hiszem megerőltetnék magukat az okmányirodába

2016. dec. 22. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
P rendszámot bérelni... Miért akarod okirathamisításra rávenni a kérdezőt? Szerinted a rendőr ha megállítja ezzel, továbbengedi és még boldog karácsonyt is kíván?
2016. dec. 22. 12:34
 8/9 anonim ***** válasza:
19%

Adnak hozzá minden szükséges papírt, és menetlevelet ami annyira egyértelmű kitölteni, hogy egy általános iskolás alsó tagozatos is megoldja.

A lényeg mindig olvashatóan, és folyamatosan kell tölteni!

Ez amolyan jogi kiskapu amivel a rendőr semmit nem tud kezdeni! Gyakorlatban működik büntetések nélkül!

Szerintetek mindenkinek van cége, és évi 260000 ft-ja a P rendszámmal való közlekedéshez??

Már sokszor használtam P rendszámot, csak nekem nem kellett bérelni, mivel ismerek olyat aki kölcsönadja. Rendőr is igazoltatott már egyszer, és elengedett, csak a menetlevelet és jogsit kérte!

Azért mert felhívom egy kiskapura a figyelmet még nem kell negatívan értékelni!

Te hányszor fizettél már valamilyen szolgáltatásért, amiről nem kértél számlát?? Ez is törvénysértésnek minősül!

2016. dec. 22. 14:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Megvan az új rendszámunk! :) A férjem 13 órára ment a rendőrségre a jegyzőkönyvért és már a kezében van az új rendszám. :) Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan meglesz! Ez most egy kisebb karácsonyi ajándék nekünk. :)
2016. dec. 22. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!