Budapest-Debrecen repülő újra?
Tudom, hogy 2006ba próbálták s elbukott, de akkoriban a repülős még drága, 'úri muri' volt, manapság meg WizzAir, RyanAir és a többi, ami 1-2-3-4ezer forintért repít London, Malmö, Koppenhága, Barcelona távolságba.
Persze azt is tudom, hogy ezen városok sokkal felkapottabbak, több ember élne ezzel az útvonallal, de ha egy 5-6ezer forint lenne a jegy, már lehet megérné pár embernek.
Ahogy olvastam az út 30-35 perc volt + a reptérre történő korábbi kiérkezés még 1-2óra (ha nincs check in bőrönd akkor talán fél óra; de ezzel ne számoljunk), szóval összességében 1,5-2,5 órás
Míg az IC 2,5 óra, és 4500 ft
(sebessel meg 3 óra, és 4200 ft)
Inter City óránként indul, érkezik, nincs procedura a be és kiszállásoknál.
Belföldi repülép járatokra nagyon kicsi az igény, többek között azért is, mert az utazások idötartama lényegtelenül több vonattal, sokan pedig alapból félnek a repüléstől.
Legfeljebb azokra az utasokra lehetne számitani, akik repülővel utaznak tovább Budapeströl, de a napi 1-2 járat nekik sem komoly segitség, nem várnak fél napot, amikor ott van a közelben a vonat, ami óránként indul, érkezik.
Debrecen - Győr viszonylatban már több órát lehetne nyerni a repüléssel, csak oda meg az utasok száma alapból kevés.
A nemzetköti repülésnél a személyszállitásokbol befolyó bevétel csak egy kis része a társaságok bevételeinek, azért lettek olcsóbbak a jegyek, mert nem az utasok tartják el a járatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!