Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan tudom hogy melyik...

Honnan tudom hogy melyik vasuti átjáróban van kamera beépítve?

Figyelt kérdés
Piroson mentem át, mert már nem tudtam lefékezni, bár nem jött mögöttem autó. Nem volt szándékos. Honnan tudhatom meg hogy van-e ott kamera? Még mielőtt kapnám a büntetést, ha rögzítve lett az áthajtás.
2016. nov. 28. 08:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha egyaltalan volt ott kamera es az eset rogzitesre kerult,es az elbiralasnal valoban szabalytalannak iteltek meg akkor majd kapsz birsagit!Addig sehol nem tudsz ennek utana nezni vagy lekerdezni!

De egyelőre tul sok a sztoriban a ha!

2016. nov. 28. 08:54
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Ezt nem értem, hogy lehetséges ilyen, hoyg nem tudsz lefékezni egy vasúti átjáró elött? Elvégre elöjelzések is vannak, meg azért látni is lehet messziröl a jelzést.

Nagyon remélem, elkapnak és igencsak megbüntetnek, mert ezzel a magatartással csak idö kérdése, mikor okozol nagyobb balesetet.

2016. nov. 28. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

2-es:

Milyen előjelzés?!?!?

Gyorsabban villog a fehér? Vagy a bakter előre szalad 200 métert? :)

Kérdező:

Gondolom már túl közel voltál, amikor átváltott a lámpa. Emiatt nem kell izgulni. Olyan mintha sárgán mentél volna át. A vasúti átjárókba is bele van számolva, hogy kell némi út és idő a biztonságos megálláshoz.

2016. nov. 28. 09:09
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a normális válaszokat.

Nem 100m-re voltam az átjárótól, hogy direkt átmenjek a piroson.

Mindegyikben van egyébként kamera? ez egy kis falusi átjáró egyébként.

Meddig kell izgulnom hogy jön-e a csekk?

2es? te még sosem hibáztál vezetés közben? akkor nagyon ügyes vagy gratulálok!

2016. nov. 28. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

"Milyen előjelzés?!?!? "

Kresztábla - ismered a fogalmat?????

2016. nov. 28. 10:43
 6/8 anonim ***** válasza:
A 2. vagyok, közel 40 éve vezetek, de még egyetlen egyszer sem menten át piroson, föleg nem vasúti átjáróban. Kisebb hibáim voltak, de olyan nem, ahol a magam vagy mások életét veszélyeztettem volna.
2016. nov. 28. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen ismerem!

Csak azt nem értem, hogy mi köze van jelen esetben a kérdéshez. Ez kb. olyan mintha egy kereszteződésben valaki a sárgán menne át, mert nem tud már addig megállni, Te meg elkezded magyarázni a lámpák fölött lévő táblákat.

Biztos nagyon ügyes vagy a 40 éveddel (nekem csak fele annyi van), de ha előttem 10-20 méterrel átvált pirosra a fénysorompó, akkor 50-es tempónál nem fogok két lábbal beleállni a fékbe.

2016. nov. 28. 10:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Kamera csak a magyarországi átjárók kisebb százalékában van, ott is inkább vagyonvédelmi okokból, a sorompókat gyakran letörő kamionok miatt.

A vitához pedig annyit szólnék hozzá, hogy ha biztonságosan megállni nem tudsz akkor, amikor pirosra vált a fénysorompó / elkezd leereszkedni a teljes sorompó rúdja, nyugodtan áthajthatsz az átjárón. Termeszetesen a kamerák is úgy vannak beállítva, hogy néhány másodperccel a jelzés megjelenése után kezdenek rögzíteni. A vonat érkezéséig ekkor még minimun 30 másodperced van.

2016. nov. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!