Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Télen mennyi ideig melegítsem...

Télen mennyi ideig melegítsem az autót?

Figyelt kérdés

Most olyan 5 percig várok vele és 2-3 kilómétert megyek vele.

Lehet jobb lenne 1-2 percig? Ha hideg a motor akkor jobban károsodik?!

2016. okt. 22. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Véletlenül se legyen beleírva milyen kocsi, milyen motorral.

Egyébként elég 1 perc állás, hogy az olajkeringés megfelelően felálljon, meg ha dadog, fullad akkor azt annyi idő alatt abbahagyja, utána lehet indulni vele finoman. A 2-3Km lazásan az jó, utána meg már mehet rendesen.

2016. okt. 22. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
20-30 másodperc, és utána menni kell. A 2-3 km menet amúgy is gyilkos üzemmód a motornak, nem kell azt ölni még az egy helyben járatással is. Úgysem melegszik be, ha 5 órát járatod sem.
2016. okt. 22. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó kérdés...főleg, ha írnál típust. Az én járgányom eleve letiltja a váltást, amíg hideg a motor...csak üzemmelegnél lehet végig kapcsolni..

amúgy egy perc elég, addig lekaparod a jeget, vagy bármi más...aztán idulj..ha belül párás az ablak, akkor ugye nem a klímával fújatod le, hanem egy ronggyal vadul törölgeted?...pedig klímával kellene...

az én gépkönyvem ezt írja, miközben melegszik a motor..

2016. okt. 22. 17:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Bocsi srácok, elment a netem mikor bővitettem volna a kérdést és utána nem volt időm, el kellett mennem. Elnézést.

Suzuki Swiftről van szó, régi 95-ös.

Valami csörög benne reggel indításnál, de olyan 2 perc alatt alábbhagy. Azt megvárom szerintem és megteszem azt a 2 kilómétert majd leállítom :)

KÖSZI

2016. okt. 22. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért az egy percet ki lehet várni, nem a lötyögő dugattyúval elindulni amihez még el se ért az olaj vagy olyan mint a takony. Az egyensúlyon van a lényeg, nem az időn. Ez meg motorfüggő.

Az is hülyeség hogy nem melegedik be alapjáraton, dehogynem, csak nincs értelme mert tovább tart bemelegednie, mint menet közben terhelésnél.

2016. okt. 22. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!