Ott van a záróvonal vagy nincs?
A 13. kerületben tanulok vezetni. Van egy szakasz, amit folyton benézek(szerintem vagy 8x jártam már arra, de lehet többször is). Pontos utcát sajnos nem tudok mondani, de forgalom csak a belső sávban van a tábla szerint és sok nagyfeszültségű villanyoszlop van ami elválasztja a 2 sávot. Van még ott egy lámpás kereszteződés is, ahol balra kanyarodva vissza is lehet fordulni.
Az oktató mindig mondja, hogy átléptem a záróvonalat.
Én viszont nem látok ott semmiféle záróvonalat. Legalábbis egyértelműen nincs felfestve. Vagy már le van kopva és azért. Viccből biztos nem mondaná, de teljesen elbizonytalanodtam.
Azért nem értem, mert azért 1-2 alkalom után megjegyzem azt ha benézek valamit, de ennél a szakasznál gondban vagyok még sokadjára is. Azon a szakaszon amúgy sincs felfestés, csak az út szélén egy tábla jelzi, hogy hol kell haladni.
Ha nincs felfestve a sávokat elválasztó vonal (terelő vagy záró) neked akkor is az úttest képzeletbeli felezővonalától jobbra kell közlekedned! Azért szól az oktató, mert átténferegsz a szembe sávba!
Szerintem.
Amúgy a Göncöl utcán szoktatok csapatni, az a kedvence az oktatóknak:
Na most a street view segítségével meg tudod mutatni a pontos helyet ahol sikítozik az oktatód!
Első voltam megint.
A göncöl utca lesz az. osztott a pálya, nincs szembe forgalom, ahová véletlenül átmennék.
Szerintem ez az a rész:
De akkor se értem, mert ha elkanyarodok, akkor lemegyek a kanyarodósávba. Nem tudom mit lépek át. A zebrához közeledve ugyan kissé foghíjas egy helyen, de így kicsit másabb látni mint élesben.
Itt 2 esetben lépheted át a záróvonalat.
Balra kanyarodva ha túl késve húzódsz le és úgy érinted a fehér egyenes egybefüggő vonalat.
Vagy ha túl jobbra húzódsz az egyenesen haladó sávban és a kerékpársávba lógsz át. Itt elméletileg a jobbra kanyar esetén se mehetsz be a kerékpársávba a kereszteződés előtt, amit nyilván senki se tart be aki épeszű mert ha csak a kereszteződésben fordulsz be jobbra, akkor a holt tér miatt könnyebben vágódik be egy kerékpáros melléd a kanyar közben, még az se mindig 100% ha serényen forgatod a fejed jobbra. (mondom ezt úgy, hogy kerékpározom is erre)
Szóval itt ennyi válasz lehet a záróvonalra.
Nekem oktatóm nyivákolt mindig egy bizonyos útszakaszon, hogy miért megyek 50-el, amikor kint van a 30-as tábla. Mondtam neki, hogy nincs, és akkor felhúzta magát, hogy nehogy már én tudjam jobban, hát csak ő az oktató.
De tényleg nincs. Azóta két év eltelt, napi szinten hajtok el arra, nem is volt, és valószínűleg nem is lesz (indokolatlan lenne). Igaz van egy szakasz előtte ami 30-as, de azt egy kereszteződés feloldja.
Szóval lényeg a lényeg, nem mindig az oktatónak van igaza.
Vagy ebben az esetben lehet, hogy nem a záróvonalra gondol az oktató, hanem a STOP vonalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!