Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » "Traktoros" szakmával kapcsola...

"Traktoros" szakmával kapcsolatosan. Többi lent!?

Figyelt kérdés
Nos egy olyan kérdésem lenne, hogy a Mezőgazdasági gépkezelő (Traktoros) szakmát is tanulták-e , mert a mi városunkban ilyen szakma lehetőség nincs viszont van a Mezőgazdasági gépszerelő ezt elég sokan elvégzik és látom, hogy nem a szerelésben dolgoznak, hanem traktorra vannak állítva. esetleg ha ezt a szakmát elvégezték akkor ők is kapnak gép kezelőit ? Válaszokat előre is köszönöm.

2016. szept. 18. 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs traktoros szakma, akinek van rá jogsija és akar vezethet traktort.

Teherautó söfőr képzés sincs, aki leteszi rá a jogsit + befizeti a sarcot pár kártyára az már teherautó söfőr.

2016. szept. 18. 22:51
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Már hog,ne lenne traktoros képzés. Azt hiszed hogy csak beleülsz aztán mész...

A mez. gad. vontató oktatáson csak közlekedni tanítanak meg. Ezzel eltalálsz a műúton.

DE! A traktorohoz millió féle munkagép kapcsolható. Be kell állítani az ekét, a permetezőgépet, a vetögépet, a kultivátort, kaszát, boronát...

Kombájnt is kell kezelni. Ez sem csak a vezetésről szól...

Én anno öt évig tanultam. Mezőgazdasági gépszerelő, és gépüzsmeltető gépész technikus vag,ok.

Tíz éve pedik kamionozom. Hidd el! Ez sem csak a vezetésről szól. Attól, hogy van rá papírod, még nem jelenti azt hogy tudsz is vele dolgozzni. Rakományrögzítés, AETR, tájékozódási képesség, stressztűrés, önálló problémamegoldás, nemzetközi közlekedési szabályok ismerete...

2016. szept. 19. 07:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Gyakorlatban úgy működik a dolog, hogy ismerősök kerülnek fel a traktorra, akik már otthon nyomták a Belarust gyerekkorukban, meg is szerelték, stb.

A gépszerelőit azért végzik el, mert: kell nekik valamilyen papir, továbbá a traktorosnak valóban kell szerelni is. Ugye ebben a szakmában vannak hosszú hetek, amikor nem kell dolgozni a traktoron, de a traktorosok akkor is bejárnak, szerelik a gépeket, előkészitik a szezonra, stb. Bár komoly munkálatokat nem kell végezni, mert ezeken a méregdrága John Deere-ken, Fendteken, stb, az olajcserét is traktorszerelők végzik el, akik kijönnek a helyszinre. De előfordulhat, hogy a régebbi traktorokat a gépkezelők kell megszereljék, akár a komoly javitásokat is ők végzik el.

És ahogy irták előttem, ez olyan szakma, hogy ott kell megtanulni. Két egyforma traktor nincs, nagyon nagy eltérések vannak a kezelésben, mindet külön meg kell tanulni. A rengeteg gépet úgyszintén. Például a szántás is nagyon könnyűnek tűnik kivülről, pedig valójában nagyon nehéz elkapni, hogy egyenesen menj, és ne úgy tűnjön, hogy egy részeg szántott. Be kell állitsd az ekét, egy nap akár többször is. És vannak nagyon komplex gépek, mint például a vetőgépek, ezekhez nagyon kell érteni.

2016. szept. 19. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a traktorokon diplomával rendelkező agrármérnökök dolgoznak. Itt nincsenek MTZ-k meg hasonló 30 éve elavúlt gépek, csak New Holland, Lamborghini, Fendt, John Deer, Case. Egy MTZ-t meglehet bütykölni, de egy nyugati gépet a gépszénben egy marék villáskulccsal nem. 3 mérnök srác dolgozik jelenleg itt, akik mérnökök, mindegyikük volt külföldön képzésen egyetem után a fentebb nevezett márkák gyáraiban. Én is voltam Olaszországban 3 hetet a Massey Ferguson-nál, amikor kombájnok érkeztek a céghez. Nem elég az, hogy eltudsz egy traktort vezetni, érteni kell hozzá, mivel nem olcsó szerkezetek, meg nem mindegy, hogyan van művelve a föld.
2016. szept. 19. 19:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát igen 4-es, egy komoly farm ma már így működik, és így lehet kihasználni a méregdrága gépeket, nemhogy az MTZ-n nevelkedett traktoristák azt sem tudják, hogy a gombok 95%-a mire jó, vagy hogy például vannak fél sebességek is a traktoron, meg hasonló abszurdumok. Amit én írtam a 3-mas válasznál, az egy átlagosabb, kisebb farmra érvényes, nyilván ahol te voltál, ott nem 100 hektárt művelnek.
2016. szept. 19. 20:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
8600 hektár
2016. szept. 19. 20:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, hát erre fele a gazdaságban itt nincsenek olyan modern gépek van pár nagyobb John Deere de a többi inkább az öregebb vas MTZ-k, JD 6910-esek stb.. Jövő évtől én is Gépszerelőnek tanulok, mert ebben az évben sajnos nem indult el az sem.
2016. szept. 19. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!