Acélfelnit mivel zsírtalanítsam festés előtt?
El kezdett rozsdásodni,gondoltam átfestem a téli gumi előtt.Mivel zsírtalanítsam?Lakkbenzinnel ha áttörlöm,száradás után lehet festeni?Alapozni szükséges?Ha nem alapozok,akkor nem lesz jó,vagy mi?
Valamint a gumi nincs a felnin,de a szelep benne van.Ha körberagasztom a szelepet,az megfelel?
A rozsdát is kezelni kell ám! Legjobb, ha teljesen lecsiszolod (legalább a rozsdát) és passziválóval átkened. Ezután jöhet az alapos tiszttás, zsírtalanítás. Isopropil alkohol az pl megteszi, de ha nem tudod beszerezni, akkor az aceton is jó (óvatosan, mert agresszív). Utána jöhet az alapozó, vagy ha meg akarod spórolni akkor alapozóval egybekevert festék minimum két rétegben (Hammerite és társai). Szedd ki (szedesdi ki a szelepet) ha lehet, különben valószínűleg az lesz a leggyengébb pont.
Én Lada felnit festettem házilag, gumival rajta, olyan is lett. Két tél után elkezdett újra rozsdásodni, cserébe 2-3 ezer forintból kijött.
1-esnek
Ezt a kérdést nem én tettem fel!!
A legegyszerűbb a nitró hígító, az tökéletesen zsírtalanít. Ha gumi nélkül fested a felnit, akkor jobban jársz. Érdemes előtte flexre szerelt drótkoronggal fémtiszta felületet létrehozni, utána fújd meg alapozó spray-val, ami gyorsan szárad.
Fontos hogy 2-3 réteget fújjál rá, de mindig hagyd hogy megszáradjon rendesen. Utána lefújhatod a felniket felni spay-vel, (olyan színt kapsz, amilyet akarsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!