Büntetés ledolgozásához milyen alkalmassági kell?
Le is ülheted, ahhoz nem kell orvosi!
:D
A pénzbírság kiváltása nem közmunkával, hanem közérdekű munkával lehetséges. Egyáltalán nem biztos, hogy olyan munkatevékenységre van igény, amilyet most végez.
Jogszabályban, a 33/1998. (VI. 24.) NM rendeletben írják elő, hogy foglalkoztathatósági szakvéleményre van szükség, és hogy milyen nyomtatványt kell ehhez kitölteni. Ennek díját a foglalkoztatásra jelentkezőnek kell megfizetnie. A szakvélemény egy évig érvényes.
Egy üzemorvost kell felkeresned a papírjaiddal. Ő megvizsgál, te kifizeted a vizsgálat díját, és cserébe kiállítja neked a papírt, mármint a foglalkoztathatósági szakvéleményt. Ennek a díját neked kell állnod, és nem tudod ledolgozni, vagy munkával kiváltani (és a 10 ezer forintból sem vonódik le). Tudom, én is dolgoztam le bírságot.
A foglalkoztathatósági szakvéleményt visszaviszed a munkaügyre, ők pedig kiutalnak téged közmunkára valahova. Ilyenkor amúgy nem biztos, hogy ott kell ledolgoznod, ahol jelenleg is dolgozol. Én például nem a saját településemen dolgoztam le, pedig itt is van közmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!