Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez az elképesztő birságolás...

Apababa kérdése:

Ez az elképesztő birságolás lehetséges?

Figyelt kérdés

Tud - e valaki bármilyen valós jogszabályt arra hogy parkolási birságot behajtsanak rajtam úgy hogy a szabálysértés idején már három hete eladtam az autót különösen annak fényében hogy az adás-vételit és az erröl szoló önkormányzati dokumentumot is elküldtem a parkolási társaságnak. Erre a következö választ küldték:

" Az Ön által beküldött adásvételi szerződés alapján az új tulajdonos/üzembentartót felszólítjuk a kötelembe való bevonásról, de jogkör hiányában

egyéb intézkedésre nem vagyunk jogosultak.

Benyújtott észrevételének nem adok helyt, azt elutasítom.

Pótdíjfizetési kötelezettségét továbbra is fenntartjuk"

Ez azt jelenti, ahogy én értelmezem, hogy én fizessem a más által elkövetett szabálysértést? Kicsit pipa vagyok!

Jogszabályt is megjelöltek:

"Döntésünket a Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete, és 1988. évi I. törvény

alapján hoztuk meg"

Én átfutottam nagy idegesen ,de semmi ilyen jellegü paragrafust nem találtam. Segítsen valaki értelmezni ezt a katyvaszt.

Köszi

2016. aug. 24. 21:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

"Megkapom a bírságot, majd írok gyorsan egy héttel korábbi adásvételit"

Ezzel az a probéma,hogy Btk kategória (Btk. 342. § ),ráadásul kit fogsz vevőnek beírni?? Hans régenkurt?

Amennyiben esetleg bíróságra is sor kerül az ügyben,rögtön megbuktál egy fake adásvételivel és többe kerül a leves mint a hús...

2016. aug. 25. 13:09
 12/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Nem kell parázni, ne fizess semmit, ha lejelentetted az okmányirodában az eladás tényét, valamint van érvényes adásvételid, akkor ezeket eljuttatod a parkolótársaságnak semmit sem tehetnek.

Max blöffölnek!

Én is így jártam anno, nekem még többszáz ezres gyorshajtási bírságot és kb ennyi parkolási bírságot is felhalmoztak c típusúak. Mindenhova ment a levél és kb ennyibe is maradt a dolog.

Ha nem akarod ezt kivárni, érdemes kezdeményezni az autó forgalomból történő kivonását.

Ez sajnos úgy látom egy bevált bűnözési forma, hogy egyes emberek, csoportok nem íratják át az autót a nevükre.

2016. aug. 26. 16:19
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólóknak a segítséget!
2016. aug. 26. 19:03
 14/14 JohnnyBoy002 ***** válasza:
Ha valaki elad egy autót azt köteles bejelenteni és az új tulaj köteles 8 napon belül átíratni meg elintézni az egyéb dolgokat. Ha ezt nem teszi meg akkor megbüntetik.
2016. aug. 27. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!