Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Csak szerintem növekedett meg...

Csak szerintem növekedett meg mostanában a külföldi rendszámos járművek száma?

Figyelt kérdés

Tény, hogy nem rég óta vezetek, nagyjából két éve, de az utóbbi 3-4 hónapban a szokottnál sokkal több külföldi rendszámú autót láttam a forgalomban. De nem csak nagyvárosokban, ill. pályán, hanem kis falukban, városokban is, ahol egyébként nem igen népszerű "jelenség".

Nemrégiben felmentem a nullásra, és az előttem haladó kb.15 járműből legalább 11 külföldi volt. Mintha konvojt alakítottak volna, de mind különböző nemzetiségű volt.

Na most lehetnek ezek pusztán véletlenek, hogy a több ezerből mindig azt az egy kocsit fogom ki előttem haladónak, de baromira szembetűnő. Csak kíváncsi vagyok, hogy csak magamat hülyítem, vagy más is észlelte-e.

(Nyilván bele lehet számolni a nyári turizmust, de akkor is furcsa, hogy halál f**za mögé 50 kilométerrel miért jönne bárki is nyaralni, mondjuk németországból)

2016. aug. 20. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Pedig valószínüleg többségben nyaralók. Horvát tengerpart, Romániában Constanta, azért errefelé is van turizmus, meg hát nyugatról is mennek haza a keletiek, valamint a külföldön élő és dolgozó magyarok is hazajönnek kicsit a nyárra.
2016. aug. 20. 14:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyár van, akár több százezer vendégmunkás is hazalátogat ilyenkor. Nem létezik hogy ne legyen legalább egy ismerősöd, aki kint dolgozik. Na ők jönnek haza ilyenkor szabadságra.

Nézz ki Romániába, ott teljesen normális nyáron, hogy az autóknak több mint a fele német, angol, olasz, stb rendszámú, és kisebbségben van a román rendszámú autók száma.

2016. aug. 20. 15:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Jól látod. Amióta Eu-ban vagyunk és alapítanak kint céget, használják a cég nevére vásárolt autót. Vagy az egyszeri dolgozó is forgalomba helyezi kint az autóját, ha van érvényes lakcíme is, aztán néha haza látogat.

A legtöbb viszont bérautó. Külföldi bérautócégtől veszik bérbe.

Azonkívül megnövekedett az átmenő forgalom is a nyáron.

2016. szept. 19. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!