Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi az a olajnyomás?

Mi az a olajnyomás?

Figyelt kérdés
Pontosan mit nevezünk olajnyomàsnak?
2016. aug. 18. 16:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Csak téged, de te is lepontoztál ezért semmi jogod reklamálni.

Szerinted az autó motorjában az olajnyomásmérő azt mutatja, hogy a felmelegedő olaj mennyire tágult ki és ezáltal mennyire nőtt meg a nyomás. Mert ezt írtad. Ez a verzió jobb?

Én mit állítottam?

Itt a közlekedésben csak a motorban keringő olajról lehet szó (nem a vízvezetékekről, bojlerekről, nem is az erőművek generátorának a tengelyének a kenéséről).

Az autóban az olajnyomásmérő visszajelzéséből közvetetten mit tudunk meg? Hogy kering-e a motorban az az olaj, vagy nem. Így van?

Ha alacsony az olajnyomás és felvillan a kis olajkanna piktogram, akkor az (többnyire) azt jelenti, hogy nem áramlik az olaj, mert vagy minimális mennyiségű olaj van az olajtartályban (ooo bocsánat teknőben), vagy elromlott az olajpumpa. Ha van olajnyomás, akkor áramlik az olaj az olajcsatornákban, ha nincs olajnyomás, akkor nem áramlik. Ez a lényege annak amit állítottam. Ez után jött a szókiforgatás. Az okoska professzorozásból úgy látom elfogyott a puskapor.

2016. aug. 21. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!