Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kötelező gépjármű biztosítás?

Kötelező gépjármű biztosítás?

Figyelt kérdés
Most X biztosítónál vagyok. Nemsoká új biztosítást kell kötnöm. Ha másik biztosítónál akarom, akkor egyszerűen megkötöm ott és kész, mert fordulóval úgyis lejár a szerződés, vagy a másiknál (a jelenleginél) fel kell mondanom a jelenlegit?

2016. júl. 30. 09:24
 1/5 Beviz Elek ***** válasza:

A jelenlegi biztosítónál kötött szerződést a fordulónap előtt legkésőbb 1 hónappal kell felbontani (legalábbis jelezni feléjük hogy fordulónapon váltasz). Amennyiben ezt nem tetted meg, úgy folytatódik az előző évi biztosításod és legközelebb 1 év múlva válthatsz.

A legegyszerűbb ha regisztrálsz a netriskre és pár gombnyomással intézel mindent.

2016. júl. 30. 11:49
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha a netrisken kötök új biztosítást, akkor a jelenlegi automatikusan megszűnik?
2016. júl. 30. 12:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem, jelezni kell előtte asszem vagy 30 vagy 60 nappal.
2016. júl. 30. 12:36
 4/5 Beviz Elek ***** válasza:

Igen.

Netrisknél meg kell adni a jelenlegi biztosítás adatait is, kitöltesz egy rakat cuccot amit kér az új biztosításhoz és ha kedvező az ár akkor váltasz. Automatikusan felbontja a régivel és megköti az újjal, neked esetleg párat nyomtatnod, aláírnod, scannelned kell.

A regisztrációd megmarad, a következő évben csak bejelentkezel, minden adatod ki lesz töltve, csak rányomsz hogy díjszámítás és kész.

Fontos: legkorábban 2 hónappal az évforduló előtt mondhatod le a jelenlegi biztosítást, de légkésőbb 1 hónappal előtte. Ha már nincs 30 napod a fordulónapig, akkor megszívtad.

2016. júl. 30. 12:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Nekem még van 40 napom fordulóváltásig (szeptember 7).

Már regisztráltam netrisken tavaly, akkor lett autóm és így akkor kellett először kötnöm biztosítást.

És akkor ahol bekéri a netrisk az adatokat és meg kell adni, hogy mikortól legyen az új, oda szeptember 7-et írjak vagy 8-at? 7-én kötöttem, így 7-én jár le az 1 év.

2016. júl. 30. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!