Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi kerül egy óra vezetésen...

Mi kerül egy óra vezetésen ennyibe?

Figyelt kérdés

Ahova én járok vezetni, egy óra (50 perc) 4000 Ft. Egy alkalom vezetés 8 ezer Ft.

Ha jól számoltam, ez idő alatt max 2 ezer Ft értékben fogy az üzemagyag (vagy még annyi sem).

2016. júl. 28. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem csak üzemanyag költség van.

van:

- autó amortizáció

- állam bácsinak jó sok pénz ebből

stb

2016. júl. 28. 12:57
 2/9 anonim válasza:
100%

Uzemanyag

Oktatas

Auto fenntartasa (abroncsok, olaj, fek, kuplung stb...)

2016. júl. 28. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Te mennyit szeretnél munkával keresni óránként?

Ha azt mondom 1000 Ft, meg vagy sértve, mert az kevés.

Tételezzük fel, hogy az oktató nem mohó, megelégszik 1500-al. Mire ennek a közterheit kifizetik, lesz 2500.

Az autó fogyaszt üzemanyagot, maximum 1000 forintnyit.

De az autó kopik is, méghozzá fokozottan, leginkább a kuplung. Gyakrabban kell cserélni. Olajcsere, szervizek, miegymás, az sem két fillér.

Az autó amortizálódik, elhasználódik, munkaeszköz, amiből néhány évente kell venni másikat. Amennyi időt oktatnak vele összesen, az alatt ki kell termelnie a következő autó árát. Ami ha egy 1 milliós használt Suzuki, akkor meg vagy sértve, szóval legyen egy 3,5 milliós használt autó. Óránként 500 forintot biztos félre kell tenni a bevételből erre is.

Szóval így a végére érve nem is értem, hogy tudják kihozni csak 4000 forintból.

2016. júl. 28. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

"Szóval így a végére érve nem is értem, hogy tudják kihozni csak 4000 forintból."

Nem akarok senkit sem megbántani, de szerintem mindenkinek megvan az elképzelése(tudja), hogy hogyan tudják kihozni 4000Ft-ból.

2016. júl. 28. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:

egyszerű a megoldás...odaállsz az oktató elé, és megkérdezed..

-figyu öcsisajt!..mi a rákba kerül ilyen pofátlanul sokba egy óra vezetés? hö?

ő válaszolni fog...

mivel mostanában nem lesz saját új autód, nem írom le, mennyibe is van egy autógyárnak valójában a vas, amit a kapun kitolnak, és te mennyiért kapod a szalonban...ha tudnád, sosem vennél autót..és ez csak egy autó..a több száz százalékos haszonnal eladott termékeket is veszel, csak nem tudsz róla.

és amiről nem tudsz, az nem fáj... ezt ne feledd.

2016. júl. 28. 13:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem csak azt üzemanyagot fizeted meg. Az autó amortizációját is. Hozzáteszem az autó amortizációját majd akkor is fizetni fogod, ha saját autód lesz. Hidd el, nem olcsó mulatság. Csak ugye egy tanuló vezető jobban amortizálja az autót, mint egy rutinos sofőr. Ezzel nincs is gond, nem tudja úgy kezelni, de ugye a költsége megvan neki.

Plusz ezen felül az oktató sem ingyen dolgozik, hanem ugye neki ez a munkája, tőle sem várhatod el, hogy ingyen dolgozzon (te sem dolgoznál ingyen), tehát ezt is ki kell fizetni. Plusz még akkor adóznia is kell.

Ez kb. olyan, hogy amikor bemész a boltba és veszel egy terméket, akkor annak árába bele van kalkulálva az adó, a bolti dolgozók bére és az egyéb költségek. Nem előállítási áron veszed meg. Na, kb. ugyanez a helyzet a vezetés oktatással is.

2016. júl. 28. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt van az oktató része, ő kb 1-2000 ft óránként, azért ez nem egy hű órabér, mert nem könnyű nekik, teljes figyelmet igényel egy ilyen 50perc, hidd el sok tanulóval leizzad, figyel mint pocok a lisztban, hisz ő a vezető, ő a felelős ha történik valami! Nem te vagy a vezető ilyenkor jogilag.

Maga az autó és annak a fenntartása drága. Majd sajáttal megtapasztalod hogy nem csak megvenni kell és ha nem újat veszel akkor költesz rá tisztességesen Egy tanulóautó sokkal nagyobb pofonokat kap tőled mint egy olyantól aki már tud vezetni. Megvenni is drágább. Több benzint fogyaszt mert nem ideálisan van vezetve. Különleges kategóriás a biztosítása és a vizsgája, karbantartása is költséges (sokkal gyorsabban kopik, sérül, elhasználódik hisz napi 8órát is dolgozik tanulókkal, ezerszer van beindítva, kuplungolva, lefullasztva)nem viheti a mezei szerelőhöz. Az elvárások sokkal nagyobbak.

Nálunk 3500Ft 50perc vezetés, teljesen korrekt. Amúgy nem megkerülhetőek, hisz csak velük vezethetsz, ahol nagyon olcsó ott vagy nem leszel jó kezekben vagy ezerszer mész vizsgára, pótórára, behozzák az árat ;) Nálunk van egy autósiskola 2000Ft egy óra, csak cserébe nem az egész 50perc a tiéd hanem 20percenként cseréli a diákokat mert bent ül hátul 3 másik... ami amúgy tilos lenne és sose tudod meg mennyit vezettél.

2016. júl. 28. 16:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az üzemanyag- azért ne haragudj, de ha városban furikázol, a kanyarok, a kereszteződések, hogy meg kell állni a forgalomban, bizony zabálja a benzint az autó.

Másrészt az autó kopása- ha más használná az én autómat, azt én sem díjaznám, ha saját zsebből kellene pl fékpofát cserélnem...

Harmadrészt ebből a 4 ezerből gyanítom, hogy az oktató csak egy kis részt kap meg, amiből bizony kő keményen adóznia kell.

Ami pedig az iskolánál marad... ne nekik is adót is kell fizetni az ő részükből és sajnos nem kicsit. Biztos megéri nekik is így csinálni, és bizony nekem sem tetszik, hogy 3800 volt május elején, majd júniusban, amikor fizetnem kellett, már 4000-et kértek tőlem, de tudom hogy mi folyik az országban, mi is szívunk mint a torkos borz- főleg adózás ügyben,tudom milyen fent tartani egy vállalkozást, milyen terhekkel jár, és ezzel az oktatók/ iskolák sincsenek másként.

Ha nem hiszed, kérdezd meg az oktatót/ iskolát, hogy mit kell ebből a pénzből nekik kifizetni....

2016. júl. 28. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is sok! A taxis 15 perces útért kér 3000et és még nem is vezetheted a kocsit :D
2016. júl. 28. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!