Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vezethetek-e autót külföldön...

Vezethetek-e autót külföldön 17 évesen?

Figyelt kérdés

Szlovákiában lakom és megyünk kirándulni Balatonra, de nem tudom hogy vezethetek e odáig én vagy cserélnem kell egy tapasztaltabb sofőrrel.

Erre vonatkozik valamilyen előírás?

Mert egyik ismerősömmel erről beszélgettünk mert úgy tudjuk hogy van erre egy olyan előírás, hogy én ameddig nem töltöm be a 18. életévemet csak belföldön vezethetek.

2016. júl. 27. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
magyarorszagon igy van az biztos hogy kezdo jogsival kulfoldon nem vezethetsz. de hogy nallatok ez hogy van nemtudom
2016. júl. 27. 15:20
 2/6 anonim ***** válasza:
38%
legalább 2 évesnek kell lennie a jogsidnak, hogy külföldön vezethess és mellette nagykorúnak. Nálad egyik feltétel sem adott, úgyhogy nem ajánlom, hogy vezess.
2016. júl. 27. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja 18-nak kell lenni, hogy külföldön vezethess. 2 évnek az utánfutó-használathoz kell eltelnie.
2016. júl. 27. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (sem a románt, sem a zimbabweit), de a magyar jogsi betöltött 18. évig csak belföldön érvényes.
2016. júl. 27. 16:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom hogy az ottani szabályok hogy vannak de itt Mo-on 18. betöltött életév kell ahhoz hogy külföldön vezethess. Addig külföldön nem lehet vezetni. 2 évig pedig kezdőnek számít a jogsid és nem is vontathatsz utánfutót.

Én nem kockáztatnék ha megoldható mással, esetleg az autósiskoládban ahová jártál, kérdezz rá.

2016. júl. 27. 17:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem is állt szándékomban, hogy vezessek külföldön de nagyon szépen köszönöm hogy ezt megerősítettétek nekem.

És majd rákérdek a volt tanáramnál.

2016. júl. 27. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!