12 éves vagyok.Ha veszek egy ilyen elektromos rollert: [link] akkor ehhez kell jogsi ha az úton használom? És ha kell jogsi akkor engem megbüntethet a rendőr ha nincs jogsim?(mert hogy 12 éves vagyok ezért semmilyen jogsim nem lehet)És ha megbüntethet akkor mi az amivel megbüntethet?
Elvileg igen. De én nem hiszem, hogy egy roller szemet szúrna bármelyik rendőrnek is. Én használnám...
2016. júl. 22. 17:45
2/19 anonim válasza:
Nem jogsiköteles, ergó nem kell! Azért nem büntet. Viszont a közlekedésben szabályt szeghetsz vele, azért viszont igen, büntetni fog!
2016. júl. 22. 18:19
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm de azért még várom a válaszokat!!
2016. júl. 22. 18:26
4/19 anonim válasza:
Ha te 12 évesen elektromos rollerrel közlekedsz az úttesten és megállít a rendőr, akkor megkérdezi hol laksz.
Haza kisér és a szüleidet Tájékoztatja hogy feljelenti őket kiskorú veszélyeztetése miatt.
Ugyanis a kresz szerint 14 éven aluli gyerek főutvonalon nem biciklizhet( a rollert is ide vehetjük).
Persze ezt csak akkor csínálja ha tényleg valami nagy forgalmú uton rollerezgetsz. Valószínűbb hogy egyszerűen csak felzavar a járdára.
Egyébként ha elüt így egy autó akkor apád és anyád megy a dutyiba mert nem vigyáztak rád!
2016. júl. 22. 19:09
5/19 A kérdező kommentje:
Nem forgalmas úton rollereznék.
2016. júl. 22. 22:19
6/19 A kérdező kommentje:
Ja és ha jól tudom főútvonalon 12 éves kortól lehet biciklizni.de nem biztos csak valahol ezt hallottam. :)
2016. júl. 22. 22:22
7/19 A kérdező kommentje:
Ja és arra hogy felzavar a járdára az lehetetlen mivel járdán nem szabad biciklizni.és emiatt gondolom hogy elektromos rollerezni sem.de azért köszönöm a válaszod!värom még a többit a többi embertől!
2016. júl. 22. 22:25
8/19 Alex Fly válasza:
Ha a rolleredre nem kell vezetői engedély, akkor azért nem fog büntetni. Azért viszont igen, ha az úttesten haladsz: tudtommal az általad említett szerkezet nem jármű, ergo a közúti forgalomban nem vehet részt járműként. Vagy ha megfelel a kerékpár krtériumainak, akkor az arra vonatkozó szabályok szerint használhatod -beleértve a kötelező felszereléseket is...
2016. júl. 23. 10:31
9/19 A kérdező kommentje:
Alex fly:akkor már egy elektromos rollerel nem is lehet menni az úton csak a járdán?Akkor miért készítenék ilyen nagy sebességű rollereket?A járdán úgyse lehet 34km/h menni mert az emberektől nem lehet éelférni?!
2016. júl. 23. 13:30
10/19 Alex Fly válasza:
És miért készítenek olyan gépjárműveket, melyek akár kétszázzal is mehetnek, ha legálisan max. 130-cal mehetnek, azt is csak autópályán?
Ha a rollered nem számít járműnek, akkor a közúti forgalomban nem vehet részt. Forgalomtól elzárt magánterületen azt csinálsz vele, amit akarsz; ott nem érvényesek a KRESZ előírásai. Szabályosan max a járdát használhatod vele a gyalogosforgalom zavarása nélkül, gyalogostempóban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!