Segítségetek szeretnék kérni: mit jelent a pedál rásegítéses ill. az önállóan működő elektromos kerékpár?
A közel 70 éves szüleimnek szeretnék elektromos kerékpárt venni ajándékba. Sajnos, nem tudok semmit az ilyen biciklikről, csak azt szeretném, ha nagyban segítené a szülők helyi közlekedését. Nézegettem a neten, próbáltam tájékozódni,de igaziból csak beleütköztem a fenti fogalmakba. Mit takar a pedál rásegítés? Folyamatosan tekerni kell, csak könnyebb? Vagy időnként kell csak hajtani? A full elektromos sokkal drágább?
Ha esetleg valaki konkrét típust is tudna ajánlani, az igen jó lenne! Nyilván az ő igényeiknek megfelelő kategóriában...
Nagy köszönet minden jótanácsért és információért!
A pedelec rendszerűeket tekerni kell. Egy fél tekerésre már érzékeli a rendszer hogy menni akarsz és bekapcsolja a villanymotort és könnyű tekerni még dombon fölfelé is (jó az függ a súlyodtól és a meredekségtől hogy mennyire könnyű fölfelé). Ezek általában 250 wattosak. A hatótáv egy feltöltéssel általában 50-70 km. Ezek hagyományos kerékpárok, elektromos hajtással kiegészítve.
Van olyan is amelyiknek van kis gázkarja és azzal már hajtás nélkül is lehet menni de annak kisebb is emiatt a hatótávja. A hatótáv függ az akkukapacitástól is (meg súlytól). Ezek egyszerre pedelec és gázkaros megoldások is egyszerre és szintén biciklire vannak szerelve.
Az elektromos rásegítéses kerékpároknál a motor elhelyezése lehet a kerékagyban, vagy a pedál tengelyéhez rögzített.
A kerékagyas megoldás az ajánlott, mert az tartósabb és egyszerűbb.
Léteznek még átalakító szettek is, hagyományos kerékpárokhoz. Ez tartalmazza a motoros kerékagyat vagy a komplett kereket, a kezelőszerveket, az elektromos szerelvényeket és néha az akkut is.
Vannak direkt elektromos kerékpárok amik már inkább úgy néznek ki mint a kis segédmotoros motorkerékpárok. Van amelyik olyan mint egy robogó, csak nem belsőégésű motor hajtja őket, hanem elektromotor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!