Érdi rendőrkapitányságról jöhet büntetés, pl gyorshajtásért?
Nemrég vettem egy autót, pénteken dobták be az értesítőt, hogy megjött a törzskönyv. Ma el is mentem érte, mire hazaértem, kaptam egy másik értesítőt, az érdi rendőrkapitányságról jött. Mivel gondolom, hogy nem egy 2. törzskönyv, ezért attól tartok, hogy büntetés lesz. Pedig mindig betartom a táblákat, bár 2 hete átrongyoltam egy piros lámpán, de már nem tudtam megállni.
Jöhet ez ügyben büntetés onnan?
Kicsi az esélye.
Ha közigazgatási bírság körében tartozó cselekmény miatt jönne bírság, az nem jöhet onnan.
Más esetekben pedig csak olyan bírságot kaphatsz, amiben folyik szabálysértési eljárás ellened - arról pedig tudnál.
A legrosszabb, hogy nem közig. eljárásban akarnak megbírságolni - de akkor először egy nyialtkozatkérőt küldenek ki, amit simán visszaküldhetsz azzal, hogy megtagadod a nyilatkozattételt, és ezzel a dolog el van intézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!