Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az első autó megvétele után,...

Az első autó megvétele után, másnak volt egyfajta "felszabadulási" érzése?

Figyelt kérdés

Ma gondolkodtam ezen.

Az első autóm egy 1. generációs Seat Leon volt.Nem volt egy komoly autó,de szerettem.

Amikor megvettem, átirattam egyfajta felszabadultsági érzésem volt.

A munkahelyem nem helyben van, így ingáznom kell.

Előtte úgy éreztem, hogy a tömegközlekedés miatt semmire nincs időm, sehova nem tudok normálisan elmenni.

Mindig utáltam várakozni a megállóban.

Így, már tudok rendesen úszni járni, nem okoz gondot munka után beugrani a Lidlbe.Nem kell alkalmazkodni a hülye menetrendhez, télen hűtés, nyáron fűtés...stb

2016. jún. 10. 09:57
 1/9 A kérdező kommentje:
Azóta persze, már vettem egy komolyabb autót.
2016. jún. 10. 09:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ezzel jár! :-) Ha jogsid is van, autód is van... felemelő érzés lehet!

Az érzés, hogy semmihez nem vagy kötve... :-)

Én még előtte állok. Kocsi van, de jogsi még félúton (vezetésre várok).

De felhőtlen érzés már maga a gondolattól, hogy nem leszek senkire sem utalva.... :-)

2016. jún. 10. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is hasonlót éreztem mert mindig kellett kocsit kérnem szülőktől és nem kaptam meg mindig, de a saját autóm még jobb is mint a szülőké és tényleg akkor megyek vele amikor én akarok.
2016. jún. 10. 11:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen :) most vettem meg 1 hónapja az első autómat, egy megkímélt állapotú Renault Twingot. Ez még annyira se komoly autó, mint egy Leon, de saját, és nagyszerű érzés, hogy nem kell a családi verdát hurcolni mindenhova, nem vagyok ráutalva a tömegközlekedésre, és tényleg sokkal többminden belefér így az időmbe. Ráadásul az 5-5,5 literes városi fogyasztásával még egész olcsón tudok közlekedni.
2016. jún. 10. 11:16
 5/9 anonim ***** válasza:
1. autóként egy 3 ajtós opel... Mindig is utáltam a kocsikban az illatosítókat- egyszerűen mind büdös, de ebbe vettem egyet :-)
2016. jún. 10. 11:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze. Hiszen nagyban megkönnyíti a mozgást. A tömegközlekedés kötöttségeitől, időrablásától megszabadulsz.

Én ezt akkor éreztem, amikor megvettem az első nagymotoromat, amivel már gyakorlatilag akárhova eljuthattam.

2016. jún. 10. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm Budapesten viszonylag központi helyen lakik, asszony autót akart. Ő azóta is bánkódik, mert viszi a pénzt, miközben vonattal, metróval kétszer olyan gyorsan odaér bárhova. Szóval nagyon attól függ, hol élsz. Nekem sehogy sem érné meg.
2016. jún. 10. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagy boldogság az első autó megvétele. Néhány hónap múlva persze rájön az ember, hogy jóformán semmit nem nyert vele. Előtte azt hitte, hogy mennyi ideje megmarad, aztán közben a frászt! Gyakran a kocsiban eszik útközben, mert hát ugye nincs időhöz kötve, ráér az utolsó pillanatban elindulni...
2016. jún. 11. 13:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 23 évesen végre összebírtam spórolni az első autómra pénzt. Igaz sokat dolgoztam érte, a munkahelyem nekem nem volt túl messze de csak busszal tudtam menni és mindig 1 órával előbb el kellett induljak egy szomszéd városba tartó busszal reggeles műszakba menet és a szomszéd városba egy másik buszra szállni amivel időbe beértem mindig, mert ami innen ment közvetlen járat azzal soha nem értem volna be, de csak délelőttösbe. Apámék autóját nem mindig vihettme el, így kénytelen voltam buszozni. Amikor meglett az első autóm akkor felemelő érés volt hogy végre nem kell állnom és várnom mint aki nem normális, nem kellett fagyoskodnom hosszú ideig, meg áznom se és esernyővel szenvedni esős szeles időbe, meg persze elég volt 5:20 kor ébrednem mert autóval kisebb úton 20 perc alatt beértem szépen kényelmesen, nem kellett rohannom műszak végén a buszhoz hogy elérjem hogy ne kelljen másfél órát várnom. A délutános műszakból is az utolsó busz elérésére volt 6 percem, és nem egyszer olt hogy lekéstem és várhattam 30 percet egy másik buszra ami csak a szomszéd faluig vitt el nagy kerülővel és utána még 40 percet gyalogolhattam a sötétben mint aki teljesen hülye. Én autó nélkül nem tudnék érvényesülni, munkanapokon soha semmire nem volt időm, és persze a busz sem sokkal olcsóbb.
2016. jún. 11. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!