Visszaigényelhető-e az autópályadíj nemteljesítés miatt?
Előfordult olyan, hogy valamilyen okból (hó, baleset, úthiba, egyéb akadály) nem lehet kihasználni az autópálya "szolgáltatásait", ezért nem értem oda időben! Ha egy megvásárolt készülék nem nyújtja azt, ami miatt megvettem,akkor cserélhető, vagy visszaadható! Ha én egy szolgáltató vagyok, és nem a megfizetett (megfizettetendő) színvonalon nyújtok szolgáltatást, visszafizetésre kötelezhetnek!
Az autópályadíj kifizetése nem minősül egyfajta szerződésnek? én fizetek azért, hogy az autópályán egy bizonyos sebességgel megtehessek egy bizonyos útszakaszt (vagy végig hajthassak rajta). Ha ezt nem tudják biztosítani, lehet-e alapja a díjvisszaigénylésnek?
Szerintem valahol igazad van, valahol nincs. Te azért fizetsz autópályadíjat, hogy használhasd. Hogy, ha baleset vagy ilyesmi van, nem róható fel az üzemeltetőnek, ergo semmiféle kártérítésre, visszafizetésre nincs mód. Az erősen korlátozó előre látható "rendezvények" (pl túlméretes jármű közlekedése, ami amúgy is csak főidőn kívül engedélyezett) pedig publikáltak a honlapjukon. Neked kell ezeknek utánaolvasni. Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy elvárható az autópálya kezelőjétől, hogy minden egyes matricát vásárolót hosszú perceken keresztül felvilágosítsanak az összes autópályát érintő, egyébként is folyamatosan változó forgalmi helyzetről. Különben meg nyilván létezik valamiféle "Általános szerződési feltételek" nevű dokumentum, amihez hozzá kell férj a honlapjukon, vagy a vásárlás helyén. Ha ennyire érdekel ezt kerítsd, keríttesd elő, és abban nézegesd a felhasználás feltételeit.
" ...Ha én kifizetek egy összeget azért, hogy 120-al eljussak oda, ahova szeretnek, akkor a pályafenntartónak (üzemeltetőnek, tulajdonosnak, ha mar előre elvette érte a pénzt) kötelessége lenne ezt biztosítani! (szerintem)..."
Ez ott nem stimmel, hogy NEM ezért fizetsz, hanem azért, hogy egyáltalán használhasd az autópályát. Tehát, ha felhajtasz az autópályára, fizetned kell. Aztán hogy 130 km/h lesz a sebességed, vagy netán 30 km/h senkit nem érdekel ...
A TV-s hasonlat meg nem szerencsés, hiszen nincs ingyen TV, ha lenne, nos arra valóban nem várhatnánk el semmiféle garanciát ...
sajnos ez van
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!