Ez szerintetek így reális?
Kedves ismerősöméket a kislányával elgázolta egy autós a zebra közepén még tavaly ősszel(nem ők hibáztak).Szerencsére nem lett nagy baj,bár a lelkiállapota az anyukának azóta borzalmas,retteg közlekedni,szerintem depressziós.
A balesetet szabálysértésként kezelték,a büntetés 40.000.Reális ez így?
Ausztriában ha ez olyan zebrán történik ahol pirosan bevan keretezve a zebra, akkor 3000 eurótól indult volna.. nem reális.
Egyik ismerősömet biciklivel elütötte egy részeg terepjárós, és otthagyta az volt a szerencséje hogy leszakadt a rendszámtáblája is. 2 év felfügesztetett kapott, az illető fél évig agyba feküdt, nem tudod dolgozni, zsiros kenyeret evett az egész család. Ennyire igazságos a rendszer...
"Szerencsére nem lett nagy baj"
Ez mit jrlent? Történt egyáltalán dzemélyi sérülés?
Na EZ nem reális. Ha egy kerékpáron fényes nappal nincs lámpa, de amúgy teljesen szabályosan és balesetmentesen közlekedik, az ér harmincezret. Ha egy autós embert gázol zebrán, az meg 40....
Reális lennen ha ez a perköltség lenne, amit kifizettetnek vele a pár éves eltiltás mellett...
Azért van különbség egy 20 al elsodorsz valakit, akinek semmi baja nem lesz, mert egy peches napon figyelmetlen voltál, vagy, ha elgázolsz valakit...
Engem még mindig a körülmények érdekelnek...
A cserbenhagyást meg végkép nem tudom, hogy lehet idekeverni...
Velem is volt már, hála isten nem volt zebra, de mentem a 30-as zónában, egydzer csak egy gyerek kiszaladt elém a semmiből... Szerencsére reagáltam, olyan enyhén sodortam el, koppant egy nagyot és ijesztőt, de a mentősök megállapították, hogy semmi baja... Engem meg a rendőrök elengedtek, mert nem tartottak hibásnak az ügyben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!