Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez szerintetek így reális?

Ez szerintetek így reális?

Figyelt kérdés

Kedves ismerősöméket a kislányával elgázolta egy autós a zebra közepén még tavaly ősszel(nem ők hibáztak).Szerencsére nem lett nagy baj,bár a lelkiállapota az anyukának azóta borzalmas,retteg közlekedni,szerintem depressziós.

A balesetet szabálysértésként kezelték,a büntetés 40.000.Reális ez így?

2016. ápr. 20. 10:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
Reális...
2016. ápr. 20. 10:40
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Ausztriában ha ez olyan zebrán történik ahol pirosan bevan keretezve a zebra, akkor 3000 eurótól indult volna.. nem reális.

Egyik ismerősömet biciklivel elütötte egy részeg terepjárós, és otthagyta az volt a szerencséje hogy leszakadt a rendszámtáblája is. 2 év felfügesztetett kapott, az illető fél évig agyba feküdt, nem tudod dolgozni, zsiros kenyeret evett az egész család. Ennyire igazságos a rendszer...

2016. ápr. 20. 10:54
 3/16 Alex Fly ***** válasza:
Akkor tudnám megmondani reális-e, ha tudnám azt is, hogy eme nevetséges aprópénz mellé hány évre vették el a jogosítványát.
2016. ápr. 20. 11:49
 4/16 A kérdező kommentje:
Jogosítványát nem vették el
2016. ápr. 20. 11:55
 5/16 anonim ***** válasza:

"Szerencsére nem lett nagy baj"

Ez mit jrlent? Történt egyáltalán dzemélyi sérülés?

2016. ápr. 20. 12:20
 6/16 Alex Fly ***** válasza:
30%

Na EZ nem reális. Ha egy kerékpáron fényes nappal nincs lámpa, de amúgy teljesen szabályosan és balesetmentesen közlekedik, az ér harmincezret. Ha egy autós embert gázol zebrán, az meg 40....

Reális lennen ha ez a perköltség lenne, amit kifizettetnek vele a pár éves eltiltás mellett...

2016. ápr. 20. 12:45
 7/16 anonim ***** válasza:

Azért van különbség egy 20 al elsodorsz valakit, akinek semmi baja nem lesz, mert egy peches napon figyelmetlen voltál, vagy, ha elgázolsz valakit...

Engem még mindig a körülmények érdekelnek...

A cserbenhagyást meg végkép nem tudom, hogy lehet idekeverni...

Velem is volt már, hála isten nem volt zebra, de mentem a 30-as zónában, egydzer csak egy gyerek kiszaladt elém a semmiből... Szerencsére reagáltam, olyan enyhén sodortam el, koppant egy nagyot és ijesztőt, de a mentősök megállapították, hogy semmi baja... Engem meg a rendőrök elengedtek, mert nem tartottak hibásnak az ügyben...

2016. ápr. 20. 13:03
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Mellesleg anyuka miért nem nézett körül, mielőtt a zebrára lépett? Mivel nem lett nagy baj, nem hiszem, hogy az az autó 2-30 nál gyorsabban jött volna... Szóval nem csak a semmiből termett ott...
2016. ápr. 20. 13:05
 9/16 Alex Fly ***** válasza:
44%
Zebra. Avagy kijelölt gyalogátkelőhely. Máshol semjó dolog elsodorni/elgázolni egy gyalogost, de ott teljességgel elfogadhatatlan. A KRESZ külön kiemeli, hogy ott mi módon kell közlekedni.
2016. ápr. 20. 15:52
 10/16 anonim ***** válasza:
44%
Bárki lehet figyelmetlen egy pillanarta, a gyalogos is sokszor lép ki a takarásból... Vagy akar hírtelen átszaladni, még átérek jeligével... A körülmények ismerete nélkül nem ítélhetjük meg a helyzetet, nnak meg, hogy a bíró ilyen enyhe ítéletet szabott, biztosan van valami nyomós oka...
2016. ápr. 20. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!