Ki lehet e védeni a büntetést?
Jó , de ha a kamera fényképez , hogy bizonyítom be , hogy mentő végett szabálytalankodtam ?
A saját sávomba nem tudtam visszatérni mert a kocsisor megindult és csak a kereszteződést elhagyva tudtam visszatérni , ahonnan már nem lett volna szabad . Ezt a jelenetet fényképezhetik le esetleg , de ott már nem látnak mentőt , csak egy szabálytalankodó autóst .
Persze legjobb lenne egy fedélzeti kamera ,tudom .
Köszönöm a válaszokat , az eset megtörtént , de a kamera viszont csak elmélet , nem tudom volt e ott , vagy sem . Végig futott rajtam , hogy ha mégis , akkor ezt hogy lehetne kivédeni . Hát valszeg a mentőt is lefényképezhette volna , hiszen piros volt a lámpa .
Mindenesetre adódhatnak ilyen fura helyzetek és nem tudom akik a büntetésekkel foglalkoznak mennyire humánusak vagy toleránsak az ilyen esetekkel .
El nem tudom képzelni, miért lettem lepontozva az elsőben.
Az mkj-t kötelező engedni. Ehhez kisebb mértékben meg szabad szegni a szabályokat. A kanyarodó sávba húzódva tetted meg, de nem volt szándékodban kanyarodni. Ez a mindennapi életben is előfordul.
- itt elmegyek jobbra, ja mégsem ez az utca. - ebben semmi rendkívüli sincs.
A szabálytalan visszatérés:
- miután a rendelet megengedi a szabályok kisebb mértékű megszegését, nyilvánvaló, hogy a visszatérésről is intézkedik.
Mégpedig azzal, hogy abból, hogy te kitértél a mentő elől, a többi autósnak nem származhat előnye. Azaz, ők sem mehettek volna tovább, amíg te a mentő után vissza nem soroltál. De mivel nem tették ezt lehetővé, kényszerhelyzetbe kerültél.
Ami a kamerát illeti: a piroson áthajtást fotózó kamerák nem egy képet készítenek, hanem hármat, ha jól tudom. Egy kép semmire sem alkalmas.
A sorozatból ki kellene derülnie, hogy mi történt.
Ha az az extrém eset megtörténne, hogy még kapsz valami elmarasztalót, van jogorvoslati lehetőség. Amennyiben bemondásra nem hiszik el a mentős dolgot, akkor a szolgálattól kérjék ki a vonulási naplót.
Az utolsó válasz mindenben teljesen korrekt. Mi a fenének lett lepontozva?
Veszélyhelyzetet kialakítani nem szabad, de a KRESZ-t megszegve is biztosítani KÖTELEZŐ az mkj-t használó útját.
Ha kamera volt ott, a felvételsorból ki fog derülni, mi történt.
Szerintem is hasznos volt a válasz köszönöm szépen !
A lepontozásról nem tudok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!