Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ki lehet e védeni a büntetést?

Ki lehet e védeni a büntetést?

Figyelt kérdés
Ki lehet e védeni a büntetést , ha szirénázó mentő végett egy kanyarodó sávba kényszerül az ember , ahonnan aztán szabálytalanul tér vissza az eredeti sávjába ? Rögzített kamera esetén mivel a mentő már elment , a kamera csak a szabálytalanságot látja . Szóval elhiszik ezt az embernek egyáltalán ?

2016. ápr. 6. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Ezért NEM jár büntetés, a mentő akadályozásért viszont esetleg igen.
2016. ápr. 6. 17:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Jó , de ha a kamera fényképez , hogy bizonyítom be , hogy mentő végett szabálytalankodtam ?

A saját sávomba nem tudtam visszatérni mert a kocsisor megindult és csak a kereszteződést elhagyva tudtam visszatérni , ahonnan már nem lett volna szabad . Ezt a jelenetet fényképezhetik le esetleg , de ott már nem látnak mentőt , csak egy szabálytalankodó autóst .

Persze legjobb lenne egy fedélzeti kamera ,tudom .

2016. ápr. 6. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg a mentő is látszott azon a felvételen, vagy a mentőt is lekapta a kamera...
2016. ápr. 6. 21:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat , az eset megtörtént , de a kamera viszont csak elmélet , nem tudom volt e ott , vagy sem . Végig futott rajtam , hogy ha mégis , akkor ezt hogy lehetne kivédeni . Hát valszeg a mentőt is lefényképezhette volna , hiszen piros volt a lámpa .

Mindenesetre adódhatnak ilyen fura helyzetek és nem tudom akik a büntetésekkel foglalkoznak mennyire humánusak vagy toleránsak az ilyen esetekkel .

2016. ápr. 6. 22:30
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

El nem tudom képzelni, miért lettem lepontozva az elsőben.

Az mkj-t kötelező engedni. Ehhez kisebb mértékben meg szabad szegni a szabályokat. A kanyarodó sávba húzódva tetted meg, de nem volt szándékodban kanyarodni. Ez a mindennapi életben is előfordul.

- itt elmegyek jobbra, ja mégsem ez az utca. - ebben semmi rendkívüli sincs.

A szabálytalan visszatérés:

- miután a rendelet megengedi a szabályok kisebb mértékű megszegését, nyilvánvaló, hogy a visszatérésről is intézkedik.

Mégpedig azzal, hogy abból, hogy te kitértél a mentő elől, a többi autósnak nem származhat előnye. Azaz, ők sem mehettek volna tovább, amíg te a mentő után vissza nem soroltál. De mivel nem tették ezt lehetővé, kényszerhelyzetbe kerültél.

Ami a kamerát illeti: a piroson áthajtást fotózó kamerák nem egy képet készítenek, hanem hármat, ha jól tudom. Egy kép semmire sem alkalmas.

A sorozatból ki kellene derülnie, hogy mi történt.

Ha az az extrém eset megtörténne, hogy még kapsz valami elmarasztalót, van jogorvoslati lehetőség. Amennyiben bemondásra nem hiszik el a mentős dolgot, akkor a szolgálattól kérjék ki a vonulási naplót.

2016. ápr. 6. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

Az utolsó válasz mindenben teljesen korrekt. Mi a fenének lett lepontozva?

Veszélyhelyzetet kialakítani nem szabad, de a KRESZ-t megszegve is biztosítani KÖTELEZŐ az mkj-t használó útját.

Ha kamera volt ott, a felvételsorból ki fog derülni, mi történt.

2016. ápr. 6. 23:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Szerintem is hasznos volt a válasz köszönöm szépen !

A lepontozásról nem tudok .

2016. ápr. 7. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!