Jogtalan feljelentés tiltott helyen várakozásért?
Budapest, XI. kerületben a Nádorliget utca elején parkolok kb. 1,5 éve minden munkanapon, ami eddig senkit sem zavart. Tegnap kaptam másokkal együtt egy cetlit a szélvédőmre, miszerint a közterület felügyelet tiltott helyen történő várakozásért feljelent. Az adott helyen semmi sem tiltja a várakozást, nem magánterület, ennél fogva nem értem a feljelentés okát. (A képen a megállni tilos tábla és a parkoló között bőven több, mint 30 m van) A parkoló hely mögött van egy üres, elhanyagolt telek, amit tegnap kitakarítottak a gaztól. Lehet, hogy a hely tulaja szólt be, hogy zavarja őket az ott várakozó kocsik? Ha így is volt, mi lehet a feljelentés alapja?
Mit érdemes most tennem?
Csatolok pár képet is a helyszínről, hátha valakinek ismerős a környék. A két esti kép az utca két kereszteződése.
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy kicsit csalóka a kép, de a bekarikázott, "problémás" terület nincs 5 méteren belül egyik kereszteződéshez sem. A képen már nincs rajta a kocsim :)
Az egy dolog, ha megváltoztatták, de azt jelölni kell, nem lehet az alapján büntetni, hogy változtattak valamin egy rendeletben, határozatban, de nem jelölik.
Az 5 méter az úttesten való parkolása vonatkozik, kialakított parkolóhelyen lehet parkolni akkor is, ha az 5 méteren belül esik a kereszteződéstől, zebrától, mennyi ilyen van...amikor meg fordulnál ki, az ott parkoló autótól nem látsz semmit, mégsem szabálytalan.
Az 30 méteren bőven túl van, a villanykarókból ítélve az legalább 100 m.
Én bemennék a közterület-felügyelethez és elsőnek megkérdezném, mi alapján büntettek meg, aztán ha baromsággal jönnek elő, nem foglalkoznék vele, bíróságon úgysem tudja megvédeni az igazát, ha hülyeség.
A megállni tilos tábla az úttestre vonatkozik, nincs kiegészítő tábla, amely az út melletti várakozást is tiltja, így a 30 méteres kiegészítő is mellékes.
A kereszteződés előtti megállási tilalom sem lehet ok, nem az úttesten álltok, és a beláthatóság is rendben.
Ami a képről nem látszik: nem álltatok el a telekre vezető utat, kapubejárót?
Illetve az oktatóm egyik intelmét tudom még idézni: ismeretlen helyen zöldterületre nem parkolunk!
A saját házunk előtt megállhatunk a füvön, de ha ott más várakozik, és nekünk nem tetszik, joggal tehetjük szóvá, az ott nem várakozóhely.
Sok településen a telekhatár és az út közötti rész gondozása az ott lakók feladata, oda engedély nélkül beparkolni nem szabad.
Pedig egyszerű az ok, zöldterületen várakoztok, ami tilos.
Nem, nem attól zöldterület, hogy zöld, hanem attól, hogy azt mondják!
:D
Ezek itt mind tiltott helyen várakoznak:
Így volt a műegyetemnél is, aztán kicsit rászálltak a közteresek, és már nem áll ott senki.
Ha valaki emlékszik még rá, a Goldman Gy. tér szélén, itt álltak sorban az autók pár éve még:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Utolsónak: Ha "zöld" a terület, akkor azt nem kötelesek jelölni, különösen akkor, ha a látható állapotban zöld...? :) A másik dolog, hogy 1,5 éve mindig tele volt ez a terület parkoló autókkal egész nap és láttam is járkálni a közterületeseket, mégse történt semmi. Most pedig egyből feljelentés, nem is csak ejnye-bejnye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!