A tanulóautókban miért nincs másik kormány is?
Öööö... Ezt most komolyan meg kell válaszolni?
A kormányhoz hozzáfér az oktató az anyósülésről bármikor, a fékhez, gázhoz, kumplunghoz viszont vészhelyzetben nem fér hozzá - ezért. Meg abból még nagy baj nem származik, ha beletapos a fékbe, amikor te elfelejted, de ha kétfelé akarnátok kormányozni az autót, abból bizony kalamajka lenne, a futómű is belezavarodna rendesen.
Nem is kell, mert simán átnyúlnak a kezükkel, hogy belenyúljanak a kormányba, elég gyakran elő is fordul. Nekem mondta is mindig eleinte az oktató, hogy ne kapaszkodjak már annyira a kormányba. Eleinte mikor gyengén ment a vezetés, annyira fogtam a kormányt, hogy alig tudott belenyúlni, én pedig majdnem nekimentem egy parkoló autónak, ha nem nyúl bele :D De ha két kormány lenne, akkor mégnagyobb kalamajka lenne.
Pedáloknál viszont nem tud átnyúlni, ezért kell minimum a két pedált áttenni, van aki a gázpedált is tesz a túloldalra.
Az Egyesült Államokban (és Ausztráliában) pedig elég jellemző a kettős kormányzás:
(remélem, működik a link)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!