Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha autopalyan veletlenul...

Enigmapont kérdése:

Ha autopalyan veletlenul tulmegyek a lehajton, igy masik megyebe lepek at, utolag akkor is megbuntetnek, ha aznap veszek egy megye matricat a masik megyere?

Figyelt kérdés

2016. febr. 6. 16:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha kamera alatt haladsz át, akkor igen.
2016. febr. 6. 16:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy a megyei matrica a szomszédos megyei legelső lehajtójáig érvényes (vagy legalábbis ha a legelsőn lemész, akkor nem büntetnek).

Lehet hülyeség, de nekem ez rémlik valahonnan.

2016. febr. 6. 17:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A 2. válasz a helyes!
2016. febr. 6. 17:12
 4/12 anonim ***** válasza:
2-es! Akkor én is lehet hülyeséget mondok, mert én is így tudom.
2016. febr. 6. 17:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, ez igy van (legalabb is amerre en jarok). De ha AZT elvetem? Akkor instant vehetek egy matricat es meguszom a buntit?
2016. febr. 6. 18:17
 6/12 anonim ***** válasza:

A hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra felhajtás előtt (praktikusan az utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica utólagos megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után.

[link]

2016. febr. 6. 20:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a kimerito valaszt! :)
2016. febr. 6. 20:51
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez a hivatalos válasz, amit korábban kaptál. Ha éves jogosultságot veszel, akkor visszamenőleg nem szoktak büntetni, én is megúsztam így tavaly két csekket. D2 helyett D1-gyel pályáztam, majd megvettem az éves megyeit utólag és nem jött bünti.

Lehetőséged van a kihajtó elszúrásakor sms-ben e-matricát venni, a 10 napos is olcsóbb, mint a bünti..

Azért vannak még engedmények a rendszerben - szerencsére.

2016. febr. 6. 21:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, ilyesmikre voltam kivancsi. "D2 helyett D1-gyel pályáztam" - ez mit jelent?
2016. febr. 6. 21:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Tavaly január 1-től a kisteherautókra D2-es matricát kell venni, míg a személyautókra D1-et, ez árban is kétszeres.
2016. febr. 6. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!