Ha autopalyan veletlenul tulmegyek a lehajton, igy masik megyebe lepek at, utolag akkor is megbuntetnek, ha aznap veszek egy megye matricat a masik megyere?
Én úgy tudom, hogy a megyei matrica a szomszédos megyei legelső lehajtójáig érvényes (vagy legalábbis ha a legelsőn lemész, akkor nem büntetnek).
Lehet hülyeség, de nekem ez rémlik valahonnan.
A hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra felhajtás előtt (praktikusan az utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica utólagos megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után.
Ez a hivatalos válasz, amit korábban kaptál. Ha éves jogosultságot veszel, akkor visszamenőleg nem szoktak büntetni, én is megúsztam így tavaly két csekket. D2 helyett D1-gyel pályáztam, majd megvettem az éves megyeit utólag és nem jött bünti.
Lehetőséged van a kihajtó elszúrásakor sms-ben e-matricát venni, a 10 napos is olcsóbb, mint a bünti..
Azért vannak még engedmények a rendszerben - szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!