Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A lámpánál miért mindig az...

A lámpánál miért mindig az elsők ráérősek, az utolsók meg képesek még a piroson is átmenni?

Figyelt kérdés

Többszür megfigyeltem, hogy az első pár autósnak mmindig ideje mint a tenger. Az első szépen megvárja a zöldet, majd ha már biztos benne hogy piros-sárga kombináció után tényleg a zöld jött, akkor beteszi egyesbe. A második megvárja hogy az első legalább az 50km/h-hoz tartozó követési távolságra legyen, csak akkor rakja egyesbe. Amikor elindult, akkor kezdi a harmadk ugráltatni az autóját. Esetleg a harmadik után következők még a kereszteződés közepén a biztonság kedvéért fékeznek egyet.

Persze amikor a lámpa sárgára vált akkor hirtelen mindenkinek roppant sürgős lesz, és gyakran látom, hogy akinél pirosra váltott a lámpa, rátapadva még a következő is átslisszol, mert ő ugye már nem számít, az csak 1 autóval több.

Ez a dolog németeknél még sarkosabban jelen van. Miért van ez így? Miért nem lehet az elől aki siet, aki meg ráér, az hallgathat rádiót egy lámpaciklussal tovább? Vagy genetikailag vannak az emberek rosszul kódolva, és azt hiszik bellül hogy a sárga a rajtjel?

2016. febr. 4. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Murphy bácsi ezt is kitalálta...
2016. febr. 4. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert az első áll ott a legrégebb óta, az utolsó meg még szeretne átérni.
2016. febr. 4. 19:16
 3/6 A kérdező kommentje:

#2: Pont ez az, ha már régóta ott áll, tanulhatna belőle, hogy más is át szerene érni, hogy ő is szeretett volna az előző körben.

Én gyakran azt látom mögötte (kivétel ha gyakorlatlan a vezető és bizonytalan az indulásban) hogy "ha én megszívtam, akkor szívjon más is, én úgyis átérek".

2016. febr. 4. 19:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha vezettél volna életedben, tudnád már.

Ha te vagy az első, akkor tudod hogy úgyis átmész mikor zöldre vált, hiszen te vagy az első, a többieket meg lesz*rod. Aki meg megy 50-el, és látja maga előtt a sárgát, az érzi, hogy ezen még átér, és nem akar 90 mp-t várni. Nem kell nagy logika.

2016. febr. 4. 21:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Ha negyede annyit vezettél volna mint én, akkor nem arcoskodnál...

Nem értem értelmes választ minek ilyen arcoskodással elcseszni.

2016. febr. 4. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Na most ebbe igazad van szinte mindig így van ahogyan írtad. Az első megvárja mire zöld lesz és utána 3 mp múlva indul csak el aztán a többi utána, mire a 4. autós áthalad már újra sárga és piros lesz a lámpa. Én a kisvárosunkba szinte minden második nap kifogom ezt a szituációt. Általában hárman nagy ritkán négyen vannak előttem. Az első akkor indul amikor már zöld a lámpa, a többiek utána előttem lévő autósok közül bár ritkábban veszem észre azt hogy átmegy a piroson. Én amikor sietnék újra várnom kell legalább 1 percet váltásig. Amikor ráérősen közlekedek akkor általában amikor pirosról sárgára majd zöldre vált a lámpa már sárgánál indul az első autós. Amikor sietek akkor mindig kifogom az ilyet. Egyszer épp munkahelyemre siettem mert telefonáltak hogy menjek be 1 órával előbb valami oktatásra és volt rá példa hogy kénytelen voltam akkor is átmenni amikor már sárga volt a lámpa és szerintem már piros is volt mire túl haladtam rajta, tudom hogy ez szabálytalan volt de nagyon kellett sietnem és ez még a jobbik eset.

Olyat is láttam már amikor előttem lévő autós még jó messze a lámpától már látta hogy sárgán világít és váltana pirosra simán megállhatott volna de nem gyorsítani kezdett és már piros volt mire áthajtott volna, ebből pedig majdnem hatalmas baleset lett de szerencsére nem lett.

2016. febr. 4. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!