Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek a BKV fizet...

Szerintetek a BKV fizet villanyszámlát?

Figyelt kérdés
Itt nem az irodákra stb. gondolok,hanem a troli,villamos,metró,Hév áramigényére! Ha igen,milyen összegröl szólhat a csekk havi szinten???
2010. márc. 28. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Állami kézben van, szóval szerintem nem kell fizetnie külön villanyszámlát. Habár, ha jól tudom, az e-on nem magyar áramszolgáltató...
2010. márc. 28. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy fizet. Ipari fogyasztónak számít, olyan áron kapja a villamos energiát.
2010. márc. 28. 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Fizet villanyszámlát bár nem az EON-nak,hanem az ELMÜ-nek.Középfeszültségen 10kV,22kV-on vételez és onnan látja el az áram átalakítóit!
2010. nov. 21. 11:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van hogyne fizetne :-)

Jártam már áramátalakítóvan, és volt műszer ami az adott betáplálási szakaszon felvett energiát mérte.

BKV-ról nem tudok pontos adatot, de MÁV-nál egy 70 km-es szakaszra napi 16 vonattal számolva (14 személy 2 teher) 1 évben tiszta villamos vontatássan 7,5 millió kWh van számolva.

2010. nov. 21. 12:22
 5/5 anonim ***** válasza:

most nem régen volt nyílt nap a ferenc áramátalakítóban (am. nagyon érdekes volt 3 órát töltöttem ott :) és ott mondta a szakember, hogy a 4-6os vill. hálózat felújításának és a combinok visszatáplálásának köszönhetően talán valami évi 100-150 millió! forintot spórolnak meg évente, és ez talán 10%? az összegek nem biztos hogy pontosak, de lényeg hogy elég tetemes összegekről van szó...

És ez csak a 4-6 vill. vonal, és van még pár + metró, hév, stb...

2010. nov. 21. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!