Lehet olyan hajót építeni ami kibírja a nagyobb viharokat az óceánon és nem süllyed el?
Elméleti szinten belegondoltam hogy milyen hajóval lehetne átkelni Angliából Amerikába.
Kis hajóra gondoltam, üvegszálból vagy hasonlóból és teljesen zárt. Vannak ezek a mentőcsónakok amik zártak és azok azért elég biztonságosnak tűnnek egy ilyen úthoz.
Elég sok hajó járja az óceánokat, nem süllyednek el, mint a Titanic az első útjuk során.
Kultusza van a Föld-megkerülésnek, egy-két személyes vitorlással célba is érnek, pedig sokkal viharosabb vizeken is hajóznak, mint az Atlanti óceán (ami összességében sokkal nyugodtabb, mint a Csendes, vagy az Indiai óceán)
Föld megkerülők számolnak azzal, hogy a Horn foknál, Jóreménység foknál irdatlan viharok lesznek, azt is kibírja a hajó.
A hajó építés az egyik tudomány, egy másik pedig a hajózás tudománya.
A viharos vizet bírja egy jól megtervezett kis hajó, de ha odavágódik a sziklának, vagy jéghegynek ütközik... építenek olyan autót, ami ellenáll a présgépnek?
Nem tudom a kérdés milyen okból fogalmazódott meg, de a zárt mentőcsónak, mint hajó, amit nem befolyásolnak a viharok, az már tengeralattjáró :-)
A hajó az hajó, de amit te írsz az nem az.
Egyébként:
https://www.youtube.com/watch?v=pSbMbq8Le2Y
Nem találom most a linket, de egy diósdi pár is átkelt az óceánon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!