Miért félnek a taxiok az Ubertől mikor pl. a városomban (Győr) egy darab überes sincs?
Nálunk sincs :)
De ha lenne, akkor is inkább taxival utaznék. Én bizalmatlan vagyok. Inkább egy rendesen működő, ismert taxis cég autójába ülök be.
Szóval szerintem nem egy az egyben konkurenciái egymásnak.
Engem még sose vágtak át, mivel mindig ugyanazzal a társasággal megyek. Nálunk is van egy-két ügyeskedő, de olyanba nem ülök be. Kb. van 5 cég, abból kettő teljesen megbízható. A többiek zavarosak. És időnként feltűnnek teljesen ismeretlen jelzésűek is. Na abba meg végképp nem ülnék bele.
Pesten is csak ismert társaság taxijával megyek.
A taxisok nagyon jól tudják, hogy szűkü a zavarosban halászás lehetősége...azontúl nem arról híresek, hogy...áh...nem is írom..
ez az egész csak parasztvakítás...a hatalom teszteli őket, meddig megy el egy ilyen szedett-vedett lázadás..
...pár nap, és leül a por, hazakullognak.
Marad minden a régiben. Egyre jó ez a buli. Megtudhatta sok ember, hogy mennyire nem szerethetőek a sárga taxisok..
láttuk a foguk fehérjét..
Inkább a piacgazdaság rejtelmeit kellene bújni utasra várva..
A "vidéki" városokban a helyi taxis szabályozás nem ugyanolyan, mint Budapesten. Budapesten szigorúbb a helyi szabályozás, mint az országos taxitörvény és ott ugye fix díjak vannak és nagyobb az árrés, ahova az uber be tudna törni.
Más városokban most is megvannak a kedvezményes dolgok, simán 200Ft/km alá is lehet menni viteldíjban, így már nem olyan "népszerű" az uber. Egy 10km-es fuvaron nyernél legfeljebb 300 forintot,ha meg csak városon belül kocsikázol annyit sem.
Azért Budapesten csak nagyobb a piac, könnyebben el lehet vegyülni, nagyobbak a távolságok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!