Érdemes közlekedésmérnöknek menni?
Figyelt kérdés
nagyon szeretek a közlekedéssel foglaljozni szabadidőmben és kíváncsi lennék mennyire időtálló szakma, és hogy nem-e unalmas. Hova mehetek dolgozni, milyen munkát kellene végeznem és mit jelent a karrier itt? 11-es gimnazista 17/f2016. jan. 9. 00:00
1/4 anonim válasza:
Ugyan végül gazdasági területen tanultam, úgy látom, eléggé tág tudományterület ez. El kell döntened, mi érdekel belőle. Ha a közúti járműtervezés, akkor azzal sok a lehetőséged itthon és külföldön is. Légijármű-vonalon már korlátozottabbak a honi lehetőségek, de akit ismerek, az elégedett. Vasúti közlekedés terén nem lehetetlen ugyan jól fizető állást találni, de hatalmas a verseny és az előző kèt területnél rosszabbak az oddsoj - igaz, a külföld itt is opció. Ha infrastuktúra-tervezés érdekel, kellhet hozzá a rugalmasság, mert az építőiparban esnek-kelnek a cégek, sokszor kényszerülhet váltásra az ember. Ha hálózatszervezésben gondolkozol (ami számomra a legérdekesebb lett volna), akkor már az óvodában el kell kezdeni kapcsolatokat építeni, mert az állam dominálja ezt a részét a szakmának és mint tudjuk, napjaink Magyarországa nem egy meritokrácia.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én a közúti közlekedést szúrtam ki magamnak a BME-n.
2016. jan. 9. 19:50
3/4 anonim válasza:
Elég népszerű a közutas szakirány a BME-
4/4 anonim válasza:
Szóval, véletlenül elküldtem, de elég népszerű szakirány ez a BME-n (én itt tanulok, csak járműmérnökként, de a közút is sokáig opció volt a fejemben). Mivel nagyon szívás az egész közlekedésmérnöki kar, ezért ha szorgos vagy, és kapcsolatokat építesz az egyetemen, akkor nagy eséllyel el tudsz vele helyezkedni, nálunk többnyire a BKK-nál, KTI-ben, Swarconál, stb. dolgoznak a diákok gyakornokként, ezekre a helyekre pedig sokszor visszavárnak szerencsére. Jó szívvel egyébként nem tudom ajánlani a kart, mert sokszor indokolatlanul szemétkednek, de ha elég eltökélt vagy, és nem hagyod majd magad, akkor szerintem jó döntés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!