Ha elvették a jogsim, akkor is telik az idő, ha nem adom le?
Sőt, az idő akkor is telik, ha nincs jogosítványod :-)
A kérdésed jogos, csak itt nem tud rá érdemi választ adni senki. Baráti körödben hagyománya lehet a vezetéstől eltiltások gyakorlásának, mégsem vagy biztos benne, hogy példának okáért az említett ismerősöd igazat mondott-e.
A gond ugye ott van, hogy a rendszerbe bekerült, hogy el vagy tiltva a vezetéstől, de a jogosítványt nem voltál hajlandó leadni, s mivel nem adtad le, így nem kell visszaküldeni, s nem biztos, hogy feloldják a tiltást.
Azt pedig, hogy fel van-e oldva, vagy sem, az okmányirodában, vagy rendőrségen tudják csak.
Nekem anno augusztusban vonták be 6 hónapra. Felhívtam az okmányirodát, hogy bevigyem-e vagy elég ha nem vezetek? Azt mondták ne vigyem be, nem fontos, majd december elején jött a felszólítás, hogy mégis le kell adnom, mert "leltár" lesz és keresni fogják. Le is adtam, majd 3 hét múlva mentem érte. :D
A lényeg, hogy az eltiltás ideje akkor is ketyeg ha nincs leadva a kártya. A határozat nem akkor lép életbe amikor leadod a jogsit, hanem általában a kiállítás plusz a fellebbezési határidőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!