Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Telekocsis utasom lesz most...

Telekocsis utasom lesz most először. Mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés

Eddig egy rövid megbeszélés volt hogy hol veszem majd fel. Pénzről nem volt szó az üzenetben de az összeg ki volt írva.

Fiatal lány lesz az utasom de nincsenek értékelései, nem olyan rég regisztrált. Erre egy szavam se lehet mert ugye nekem sincs egy értékelésem se.

Pénzt beszálláskor kérjem el?

Szoktak plusz pénzt kérni ha házhoz visznek valakit? Az ő célállomásán túl lesz az úti célom ezért csak a város elkerülőútján mennék alapesetben. Nem tudom hol szállna ki pontosan.

2015. dec. 20. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy neked mekkora kiesés, hogy házhoz vidd. Ha csak pl. 200 forint plusz és neked nem gond, akkor hagyd, de ha több, vagy fontos pár forint is akkor kérd el a többlet költséget is.

Én azért kérném el előre a pénzt, mert ha mondjuk megérkeztek a cél állomásra és azt mondja, hogy bocsi, de nincs nálam pénz, akkor mit csinálsz?

Persze nem kell mindenben a rosszat látni, plusz ugye egy szolgáltatásért általában utólag fizetünk.

A taxisnak, a magántanárnak, a szerelőnek, stb.

2015. dec. 20. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
10%

A NAV álláspontja szerint:

Ha egy magánszemély rendszeresen, nyereség és vagyonszerzés céljából a saját gazdasági kockázatvállalása mellett akar személyszállítási tevékenységet végezni , akkor egyéni vállalkozóként kell regisztráltatni magát a NAV-nál

.

Ha a magánszemély eseti jelleggel és nem nyereségszerzés céljából veszi fel az utasait, akkor nem szükséges adószámot kiváltani.

.

Lánchíd rádió interjúFüggetlenül a fentiektől, ha az alkalmi utastó kapott összeg több mint az útiköltség, akkor az adóköteles jövedelemnek minősül, amelyre az önálló tevékenységből származó jövedelem adózási szabályait kell alkalmazni

.

Amennyiben csak annyi bevétele lesz a sofőrnek, amennyi az utasnak a ráeső része, akkor nem kell neki adót fizetnie utána.

.

A NAV vizsgálhatja az üzletszerűen telekocsizó magánszemélyek adóbevallását, és ha nem szerepel az ebből szereplő jövedelem, próbavásárlással élhet. Ha ennek során üzletszerűséget tapasztal, szankciókra számíthat a sofőr

2015. dec. 20. 19:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Ő is gondolkodhat úgy hogy nem adja oda beszálláskor, nehogy átverjem és kirakjam miután kezemben a pénz.

Ahol felveszem az nekem nem kerülő, csak annyi hogy kicsit forgalmasabb környék mint amerre eleve mennék és talán fél km-el hosszabb arra.

Az a nem mindegy hogy az ő városában hol szállna ki.

Ha a buszmegálló, akkor az 9-10 km-es kerülő az eredeti úthoz képest, arról ne is beszéljünk ha esetleg a város másik oldalán lakik...

2015. dec. 20. 19:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Pénzt előre! Azt, hogy hol száll ki pedig előre beszéld le. Nem kell túl bonyolítani.
2015. dec. 20. 19:48
 5/7 A kérdező kommentje:

2es: Én nem akarok hasznok húzni ezen, csak a költségeimet csökkenteném. De ha azt nézem hogy valamilyen szinten alkalmazkodok az utashoz is hogy arrafelé megyek ahol ő be tud szállni és nem indulok hasra ütés szerint fél órával később mert olyan kedvem van, na meg valószínűleg nem az ipartelepi úton, elkerülő úton szállna ki az ő városában és gyalogolna a belvárosba.

Szerintem úgy lenne a korrekt ha ő kérne majd meg és mondaná hogy fizet pluszban ha teszek egy kis kitérőt hogy a házig eljusson autóval.

Ha busszal utazna akkor legalább 30%al többe kerülne neki az út.

2015. dec. 20. 20:06
 6/7 anonim ***** válasza:

A sok negatív tapasztalatom miatt azt mondanám, a pénzt előre kérd el......illetve sajnos sok utas félreérti ezt a telekocsizást,ugyanis te nem taxi vagy és világ körüli utat sem tervezel ha jól sejtem!

Tehát ha neked nem esik útba ahova az utas megy,mondd meg neki,hogy nem tudod elvinni,hanem itt vagy ott tudsz megállni és ott tud kiszállni!Ennyi!Nem kell ezt túlkomplikálni,csak tisztázni kell rendesen!

2015. dec. 20. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Előre meg kell beszélni, hogy ki hol száll ki.

Én is ezt csináltam, mondtam, hogy nem nagyon ismerem Pestet, régi 5-ön fogok bemenni végig a Soroksári úton, a Boráros térig, ezen útvonal mentén lehet válogatni :)

Végül mindenki jól járt :)

2015. dec. 21. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!