Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megállni tilos táblánál (ha...

Megállni tilos táblánál (ha nincs alatta olyan kiegészítő tábla) a padkán vagy félig a járdán meg lehet állni?

Figyelt kérdés
Sok helyen látok ilyet és érdekelne, hogy ez hogy van.
2015. nov. 28. 21:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A jogszabályokról van szó ebben a kérdésben és nem arról, hogy mi az ésszerű vagy mikor nem az.

Ebből kifolyólag nem fogsz példát találni, mert nem létezik olyan, hogy az úttest mellett nincs se járda, se zöldterület se parkoló.

Azért figyeltem fel a kommentedre, mert megtévesztő. Ha ki van téve a megállni tilos tábla, akkor 99%, hogy ott semmi lehetőséged szabályosan megállni.

Csak azért akartam példát, érdekelt volna.

A vidéki országút mellett se állhatsz meg szabályosan ha minden igaz (javíts ki jogszabállyal ha tévedek).

Viszont nem is fogsz parkolni az országút mellett, max műszaki okokból állsz, vagy prosti esetén, de az már nem hiszem, hogy szabályos.

2015. nov. 29. 21:16
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért én tudok olyan utat mutatni, amely városi, s nincs mellette járda, zöld terület stb., s ha tilos lenne az úton várakozni, mellette szabad lenne.

Tessék:

[link]

Egyik oldalon széles padka, másik oldalon még szélesebb sóderes rész.

2015. nov. 29. 22:29
 13/13 anonim ***** válasza:

ez is zöld terület. az mind1, hogy nincs rajta elég fű :)

[link]

[link]

bár ahogy olvasom, itt sokat számítanak a helyi rendeletek is.

2015. nov. 30. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!