Megállni tilos táblánál (ha nincs alatta olyan kiegészítő tábla) a padkán vagy félig a járdán meg lehet állni?
A jogszabályokról van szó ebben a kérdésben és nem arról, hogy mi az ésszerű vagy mikor nem az.
Ebből kifolyólag nem fogsz példát találni, mert nem létezik olyan, hogy az úttest mellett nincs se járda, se zöldterület se parkoló.
Azért figyeltem fel a kommentedre, mert megtévesztő. Ha ki van téve a megállni tilos tábla, akkor 99%, hogy ott semmi lehetőséged szabályosan megállni.
Csak azért akartam példát, érdekelt volna.
A vidéki országút mellett se állhatsz meg szabályosan ha minden igaz (javíts ki jogszabállyal ha tévedek).
Viszont nem is fogsz parkolni az országút mellett, max műszaki okokból állsz, vagy prosti esetén, de az már nem hiszem, hogy szabályos.
Azért én tudok olyan utat mutatni, amely városi, s nincs mellette járda, zöld terület stb., s ha tilos lenne az úton várakozni, mellette szabad lenne.
Tessék:
Egyik oldalon széles padka, másik oldalon még szélesebb sóderes rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!