A 31-es úton Maglódnál 2 helyen is oszlopra szerelt kamera milyen célból van kihelyezve? Gondolom sebességmérésre, csak érdekel, hogy jól gondolom-e.
Forrás:
Maglódon egyébként csináltak ilyen fix traffipax hidat is az út fölé kicsit arrébb.
Így néz ki:
Nincs takargatnivalóm, mert be szoktam tartani a sebességhatárokat meg Kreszt. Csak érdekel a kamerák funkciója. :)
Ez nem traffi-kamera.
Valószínűleg csak egy térfigyelő, de a legrosszabb esetben is csak a közút kezelője által kirakott, a z útdíjfizetést ellenőrző kamera.
A KRESZ szerint a fix telepítésű traffipaxokat táblával kell jelezni. Ezt mindenhol be is tartja a rendőrség. Ha úgy fotóznának le egy fix traffival, hogy nincs előtte tábla, akkor azt a bírságot meg lehet fellebbezni, és a bíróág meg fogja semmisíteni a határozatot.
A kép alapján ez semmiképp sem mér sebességet. Ahhoz kellene valami, ami kibocsát és valami ami érzékel jelet. Akár lézert, akár radarjelet.
Ez sima térfigyelő kamera. Nem lehetetlen, hogy a felvételeti alapján pl záróvonal-átlépést, telefonálást, vagy biztonsági övet lehet figyelni. Sebességet is lehet vele megállapítani a felvétel alapján (idő-elmozdulás), de az semmiképp sem tekinthető pontos mérésnek. Esetleg még rendszám-ellenőrző lehet e-útdíj fizetési rendszerhez (de arra meg az odébb telepített VÉDA-kamera is alkalmas).
Semmi érdekes nincs a kamerában, a köré épített Signal TV-s baromságban inkább van! Egy sima térfigyelő kamera, amit az önkormányzat rakatott fel, se sebességet, se biztonsági övet, se záróvonalat nem figyel.
A 40-es tábla meg azért van (volt) kint, mert kicsit fúrtak az út alatt, ezért volt befordítva a 70-es tábla is...
Én a környéken lakom, ha ez traffipax lenne már a gatyámat is befizettem volna.
A másik ami ellene szól, hogy a 31-es úton Maglód belterületén telepítettek már fix traffipaxot a rendőrség nem olyan burzsuj, hogy egy "faluba" 1km-en belül 2-őt telepítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!