Igazoltattak a sünök, szabályosak voltak?
Figyelt kérdés
Haverom a kocsi mellett, én az anyósülésen ültem. Odajöttek, hogy igazltatás bla,bla. Azzal indítottak, hogy tőlem is kérnek igazolványokat(1), a kocsival ott álltunk egyhelyben, a motor sem ment. Nézegették a papírjainkat, kérdezték miért vagyunk ott(2), kié az autó(3), zseblámpával a kocsi belsejét végignézték(4), aztán leléptek. Szabályos ez így? A válasz elé kérlek a mondatrész számát írjátok oda, amire válaszoltok.2015. nov. 8. 11:37
1/11 anonim válasza:
Általános a válaszom, így az 1. a 2. és a 3. és 4. pontra is igaz. A rendőr minden ok nélkül igazoltathat, ellenőrizhet, zseblámpával a tulajdonodban turkálhat. Ebben semmi nincs. Ebben a tárgyban egész Európában azonos a törvény. Ugyanez mondjuk az USA-ban ok nélkül nem lehetséges, sőt az alkotmányuk 4. pontja kifejezetten ezt a jogot védi. (A híres Declaration of 4.)
2/11 anonim válasza:
Egyáltalán milyen alapon merült fel benned, hogy szabálytalan eljárás volt? Ráadásul meg se büntettek meg semmi, így még panaszra sincs okod!
3/11 szántóvető válasza:
akkor is szabályos lett volna ha a csomagtartóban fekszel és a haverod a motorháztetőn terpeszkedik.
4/11 anonim válasza:
Neked ez volt életed első igazoltatása,hogy ennyire meg vagy lepve?
5/11 anonim válasza:
4: Az USA-áshoz annyit, hogy ott az okot érdekesen értelmezik.(bőrszin)
6/11 veterán vas válasza:
Nem ismerjük a körülményeket, de a feltett kérdések arra utalnak, hogy volt valami oka az érdeklődésüknek. Érdekes, sok-sok év vezetés van mögöttem, de még egyetlen igazoltatásnál sem kérdezte tőlem a rendőr, hogy "miért vagyok ott?". ;)
7/11 anonim válasza:
Lehet, hogy valakit vagy valamit kerestek.
8/11 anonim válasza:
Kérdező, ahogyan írták, a rendőr különösebb ok és magyarázat nélkül megállíthat és igazoltathat.
Valószínűleg kerestek valakit/valamit.
Miért kell megsértődni emiatt? Vagy már az is baj, hogy a munkájukat végzik?
9/11 anonim válasza:
"de még egyetlen igazoltatásnál sem kérdezte tőlem a rendőr, hogy "miért vagyok ott?". ;)"
Nekünk még 15 éve tipikusan éjszaka dicoból hazafelémenet meg kérdezték. De volt olyan is hogy Szegedről gyűlésről mentünk haza fehérvárra, és valahol normál ellenőrzés keretében megkérdezték hogy hová tartunk.
10/11 A kérdező kommentje:
Nem merült fel bennem, hogy nem szabályos, egyszerűen érdeklődtem, hogy ennek mi a helyes menete. A kérdés, hogy miért voltunk ott valószínűleg azért jött fel, mert a kocsinál tobzódtunk és talán azt merték feltételezni, hogy rosszban sántikálunk. Arra pedig, hogy kerestek-e valakit egy határozott talán a válaszom, mert előbb elmentek mellettünk, aztán visszajöttek 2 perc múlva.
2015. nov. 9. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!