Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Igazoltattak a sünök, szabályo...

Igazoltattak a sünök, szabályosak voltak?

Figyelt kérdés
Haverom a kocsi mellett, én az anyósülésen ültem. Odajöttek, hogy igazltatás bla,bla. Azzal indítottak, hogy tőlem is kérnek igazolványokat(1), a kocsival ott álltunk egyhelyben, a motor sem ment. Nézegették a papírjainkat, kérdezték miért vagyunk ott(2), kié az autó(3), zseblámpával a kocsi belsejét végignézték(4), aztán leléptek. Szabályos ez így? A válasz elé kérlek a mondatrész számát írjátok oda, amire válaszoltok.

2015. nov. 8. 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Általános a válaszom, így az 1. a 2. és a 3. és 4. pontra is igaz. A rendőr minden ok nélkül igazoltathat, ellenőrizhet, zseblámpával a tulajdonodban turkálhat. Ebben semmi nincs. Ebben a tárgyban egész Európában azonos a törvény. Ugyanez mondjuk az USA-ban ok nélkül nem lehetséges, sőt az alkotmányuk 4. pontja kifejezetten ezt a jogot védi. (A híres Declaration of 4.)
2015. nov. 8. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán milyen alapon merült fel benned, hogy szabálytalan eljárás volt? Ráadásul meg se büntettek meg semmi, így még panaszra sincs okod!
2015. nov. 8. 11:49
 3/11 szántóvető ***** válasza:
100%
akkor is szabályos lett volna ha a csomagtartóban fekszel és a haverod a motorháztetőn terpeszkedik.
2015. nov. 8. 11:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Neked ez volt életed első igazoltatása,hogy ennyire meg vagy lepve?
2015. nov. 8. 11:58
 5/11 anonim ***** válasza:
4: Az USA-áshoz annyit, hogy ott az okot érdekesen értelmezik.(bőrszin)
2015. nov. 8. 12:04
 6/11 veterán vas ***** válasza:
Nem ismerjük a körülményeket, de a feltett kérdések arra utalnak, hogy volt valami oka az érdeklődésüknek. Érdekes, sok-sok év vezetés van mögöttem, de még egyetlen igazoltatásnál sem kérdezte tőlem a rendőr, hogy "miért vagyok ott?". ;)
2015. nov. 8. 12:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valakit vagy valamit kerestek.
2015. nov. 8. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, ahogyan írták, a rendőr különösebb ok és magyarázat nélkül megállíthat és igazoltathat.

Valószínűleg kerestek valakit/valamit.

Miért kell megsértődni emiatt? Vagy már az is baj, hogy a munkájukat végzik?

2015. nov. 8. 18:24
 9/11 anonim ***** válasza:

"de még egyetlen igazoltatásnál sem kérdezte tőlem a rendőr, hogy "miért vagyok ott?". ;)"

Nekünk még 15 éve tipikusan éjszaka dicoból hazafelémenet meg kérdezték. De volt olyan is hogy Szegedről gyűlésről mentünk haza fehérvárra, és valahol normál ellenőrzés keretében megkérdezték hogy hová tartunk.

2015. nov. 8. 19:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem merült fel bennem, hogy nem szabályos, egyszerűen érdeklődtem, hogy ennek mi a helyes menete. A kérdés, hogy miért voltunk ott valószínűleg azért jött fel, mert a kocsinál tobzódtunk és talán azt merték feltételezni, hogy rosszban sántikálunk. Arra pedig, hogy kerestek-e valakit egy határozott talán a válaszom, mert előbb elmentek mellettünk, aztán visszajöttek 2 perc múlva.
2015. nov. 9. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!