Autopálya matrica nélkül mentem fel, és utánna 2 órával vettem meg a megyei matricát. Érvényes 2015. -ben még ez a megoldás?
Minden esetben kiszurja a kamera ha felhajtottál és mennyi időn belül küldik ki kb. a büntit(állami támogatást)?
Minden kamera figyeli a matricát vagy csak a pályán átívelő kapukon lévő kamerák(kivétel a fixen telepített trafi)?
Szinte minden benzinkúton lehet venni matricát, sőt a kútra sem kell bemenni, egy sms elegendő...
Utólag megvenni, miután már lejöttél a pályáról, mondhatni semmi értelme, a rendszer úgy működik, hogy amikor megvásárolod a pályahasználatot, azonnal regisztrálnak a rendszerben.
A leolvasók azt figyelik, hogy az ott elhaladó járműnek van-e érvényes engedélye, vagy nincs...
Az úthasználati jogosultság érvénytelen:
- ha alacsonyabb díjkategóriára szól, mint amilyenre az ellenőrzésbe vont gépjárműhöz/-szerelvényhez aktuálisan szükség lenne;
- ha az ellenőrző szelvényen vagy a nyugtázó értesítésen szereplő rendszám nem egyezik a jármű tényleges rendszámával;
- ha a matrica érvényességi ideje lejárt, vagy még nem kezdődött meg.
- ha az ellenőrző szelvényen, vagy a nyugtázó értesítésen szereplő felségjel eltér a jármű forgalmi rendszámán szereplő valós felségjeltől.
Nekem még tavasszal bejött egyszer az SMS-ben megveszem a matricát a pályáról dolog. Hátha szerencséje lesz.
Ha kapsz csekket, keresd fel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató irodáját ( megyénként általában csak 1 van ), van pár eset amire lehet beadni méltányossági kérelmet, ha van éves matricád és elengedik a bírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!