Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell jegyet venni a...

Hogyan kell jegyet venni a vonatra?

Figyelt kérdés
üdv mindenkinek!nem szoktam utazni vonattal ezért kérlek titeket h segitsetek:).szeretnék el utazni Budapestről-Kazinbarcikára csak nem tudom hogy hogy kell jegyet venni...
2010. márc. 18. 17:30
 1/4 anonim válasza:

[link]

on-line így még csak a géptől se kell felállnod. Sok sikert.

2010. márc. 18. 17:33
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi,de nem nagyon értek hozzá és jól lenne ha segitenél.odáig eljutottam h már kosárba tettem...és utána?kihozzák vagy mi?
2010. márc. 18. 17:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Az online fizetésnél hogy kell fizetni? Bankkártyával?

Szerintem egyszerűbb a pályaudvaron megvenni, (a Keletiből indul?) eléggé jól látható helyen van a pénztár ki van írva.

A máv start oldalán megnézed melyikkel akarsz menni, megmondod a pénztárosnak + ha kedvezményre jogosult vagy azt is - és kapod a jegyet. Napokkal előtte is megveheted - és más pályaudvarokon is, vagy akár egyetemeken is szoktak árulni.

2010. márc. 18. 17:50
 4/4 omadjoe ***** válasza:

a menetjegyet utazás elött 2 honappal már meg lehet venni.

diak igazolványra 50% kedvezményt adnak.

ha nem töltötted be a 26. életévedet, péntek 10óra -vas.24. óra között utazol akkor 33%-os kedvezménnyel utazhatsz.

elötte www.elvira.hu -n beirod, hogy honnan-hová szeretnél utazni, és mikor. megnézed felirod 1 cetlire. több időpontot nézz ki! az IC vonatok pénteken délután, vasárnap délután, és hétfő reggel nagyon telitettek! akkor nehéz rá helyjegyet venni

pénztároshoz odamész:

- illedelnesen köszönsz.

- mondod, hogy mikor, hová szeretnél utazni, és melyik vonattal. (cetliröl felolvasod, v. odaadod neki, ha nem hallja, h. mit mondasz. (a mikrofonok nagyon rossz állapotuak. v.mikor szájrol kell olvasnia a pénztárosnak)

- majd mondod, hogy milyen kedvezményre vagy jogusult. felmutatod neki a kedvezményre jogosito igazolványodat.

- pénztáros megszerkeszti a jegyedet, kinyomtatja, és el kéri a menetjegyárát.

- te kifizeted a jegyet. lehetöleg vigyél apropénzt is.

- majd balra el!

információs táblán megnézed, hogy a vonatod ami a cetliden szerepel, melyik vágányról indul. Miskolcra menő vonatot nézd! ott kell átszállnod az Ózdra közlekedő vonatra. Miskolcon figyeld a hangosbemondot, és figyeld az informácios táblát a vágányok között. nem nehéz, csak figyelni kell. ha nem megy, akkor még mindig megkérdezheted a jegyvizsgálo/ka/t.

2010. márc. 19. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!