Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan zajlik egy gépjármű...

Hogyan zajlik egy gépjármű lefoglalása?

Figyelt kérdés

Most nem részletezném, hogy hogyan, de a lényeg, hogy az én nevemre került egy nagyobb adósság. Ami ez mellett a nevemen van az 2 régi, de még működő képes autó.

(nem szalonból hozott, banki cuccról van szó)

Ilyenkor ugye ez az egyetlen amit elvehetnek tőlem.

De mikor és hogy?

Tehát ha jön egy végrehajtó, vagy akárki, annak soha az életben nem nyitok ajtót, nem adok neki semmit, és az életem árán sem engedem, hogy bármit elvigyen!

Akkor kivonják a forgalomból az autót?

Vagy ilyenkor mi van?

2015. okt. 26. 21:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy nem csak az autót, hanem bármit lefoglalhatnak az adós tulajdonából, vagy leemelhetik a pénzt is a bankszámláról.

Amiket le akarnak foglalni a végrehajtók, az bírósági ítélet, vagy jogerőre emelkedett fizetési meghagyás esetében jogilag lényegében már őket (azaz azt akit képviselnek) illetné az adósság fejében, ezért te már ilyenkor azt akadályozod, hogy elvigyék. A végrehajtó ellenszegülés esetén hívhatja a rendőröket és akkor a segítségükkel intézkednek.

2015. okt. 26. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!