Mit tegyek? Fizessek vagy ne?
Holnap lesz forgalom vizsgám és oktatóm azt mondta a lefizetés kérdésre, hogy ha le lehet fizetni akkor 20-at kell adni. Nem szívesen adnék mert majdnem még 2 vizsgadíj kijönne belőle csak ha meg most meghúznak ugye 11 pótdíj meg akkor kéne még pár pluszóra amivel kb megintcsak 20 körül lenne és ismét bizonytalanul mennék a 2. vizsgára vagy akkor fizetném ki a 20-at akkor ugyanott lennék csak már 40 lenne. Persze nem csak így lehet átmenni de manapság már minden hülyeségre meghúznak tehát nemtudom, hogy énis hódoljak be a korrupciónak vagy büszkén bukjak és fizessek mégtöbbet meg tolódjon az egész heteket???
Félre ne értsétek nem azért akarom lefizetni mert nem érzem úgy hogy ha rajtam múlik nem megyek át, csak ha meg akarnak úgyis meghúzhatnak bármire, ezért lenne jó ha holnap befejezhetném és mehetnék a jogsiért.. Bocs ha kicsit hosszú lett de remélem azért érthető.
ha fizetsz, és mégis elhúznak... akkor mi van?
a "tanácsadókat" okolod?... vagy feljelented az oktatód, estleg a vizsgabiztost? azt tudnod kell, hogy kenőpénzt adni is szabálysértés, ill. bűncselekmény (összegtől függően), nem csak elfogadni!
(ismerek olyan vizsgabiztost, elnököt, hogy a zsebében diktafonnal vizsgáztat, és bárki, csak kilátásba helyezi a kenőpénzt, azonnal elhúzza, konkrétan bejegyezve a vizsgalapjára az okot!) Gondold végig, meg éri-e?
ma már, minden kiderült!
írd le, a tapasztalatodat.
(csak az igazat, ha lehet)
" ... ha megbuksz le kell nyelni, nem vagy alkalmas az önálló közlekedésre. Van már elég mazsola az utakon ..."
Nem értek egyet azzal, aki szerint nincs jogtalan buktatás. Egyszer ismerősöm ment vizsgázni, én mögöttük mentem, jól láttam mindent. Egy teljesen jól belátható jobbkezes utcánál húzták meg (épület, bokor, fa, semmi nem volt a sarkon. Még én is aki mögötte haladtam, jól láttam, hogy az utca minimum 200m-ig teljesen üres volt). Autó nem jött, jól láthatóan benézett jó előre, hogy jön-e bárki, bármi, akinek elsőbbséget kellene adnia. Nem jött, és ezért nem is lassított, bár még egyszer mondom jól láthatóan előre benézett az utcába. Vizsgabiztos félreállította, mondván hogy nem kellő figyelmességgel ment el a jobbkezes utcánál ... Másik eset, amikor egy kétszer kétsávos útra akart a kollégám kikanyarodni kis ívben jobbra. A külső sáv teljesen szabad volt, az addig ott haladó autó még messze a kereszteződés előtt indexelve jelezte szándékát és be is húzódott a belső sávba. Ő pedig kikanyarodott, mielőtt az autó a belső sávban elhaladt volna a kereszteződés előtt, azonnal félre lett állítva egy "nem bravúroskodunk" felszólítással. Nem tudom ... én is 20 éve vezetek, túl vagyok a millió kilométeren, elsőre átmentem hibapont nélkül mindenen, és tudom jól, hogy a vezetők többsége minimum óránként elkövet olyan hibát, amiért egy vizsgán meg lehetne húzni bárkit. Meggyőződésem, hogy van olyan vizsgáztató, aki ha nem kap pénzt esetleg, az "fog találni" meghúzásra okot.
Én azt javaslom, hogy hallgass az oktatóra, ő jól ismeri a vizsgabiztosokat, és ha "fizetős" az ember, ő fogja tudni a módját, hogy megkapja az "illetményét". Ha megengedheted magadnak, hát fizesd ki ...
maci
Nos mindenkinek kösz az eddigi válaszokat és ahogy kérték leírom mi volt.
Átmentem.Szóltam végül az oktatónak, hogy viszek pénzt és ha olyan a vizsgabiztos akkor inkább megyek a biztosra (az előzőekben írta valaki hogy mi van akkor ha annak ellenére is meghúznak, ha meghúz akkor a pénz megmaradt volna mert a végén volt a jattolás csak előre tudta, hogy lesz). Hát olyan volt és ezek után még vizsgaútvonalat se kellett húznom meg rutinfeladatok sem voltak és végig csak főúton mentünk. Nem volt semmi probléma tehát szerintem enélkül is átmentem volna, csak akkor nyilván nehezebb úton megyünk, hosszabb ideig ahol könnyebb hibázni is és sokkal jobban figyelte volna hol köthet belém. Így kb egész úton az oktatóval beszélgettek mindenről és csak néha mondták merre menjünk. A végén pedig mikor odaadta a papírját, hogy írjam alá a fölöttem lévő vagy 15 név tök vegyes volt szerintem fizetés alapján. Nem vagyok tőle boldog mert utálom a korrupt embereket de ez tűnt a legjobb megoldásnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!