Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Útvonaltervezésben tudnátok...

Útvonaltervezésben tudnátok segíteni Budapesten?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki tudna nekem mondani egy konkrét útvonalat, mik azok a helyek amiket Budapesten érdemes megnézni. nem vagyok budapesti és nem igazán tudom merre lenne érdemes menni. Meg hát ne össze vissza bolyongjak hanem összefüggjenek az útvonalak. 1 napos bkv jegyet veszek majd. keleti pályaudvarról indulnék el.

20L

Köszönöm előre is a segítséget.

2015. okt. 17. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok budapesti, igazán segíteni nem tudok, de talán nem ártott volna leírni, mi az, ami téged érdekel.

Látnivaló van rengeteg, egyetlen nap mondhatni nem is sok mindenre elég, azt példának okáért eltöltheted csak az Állatkertben ()Keletihez közel van), és annak környékén (Népliget).

A múzeumlátogatás is lehet program, de gondolom nem az összes múzeumot szeretnéd megnézni, s az is lehet teljesen más elképzeléseid vannak, csupán a nevezetesebb helyeket utcák, terek, épületeket néznéd meg.

2015. okt. 17. 23:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Citadella, Hősök tere, Budai várnegyed stb. Ilyenekre gondoltam.
2015. okt. 17. 23:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Volt egy korábbi kérdés, ahol szintén egy napos programot kellett összeállítani.

http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__magyarorszag__6697521-..

Itt több válaszadó közös munkájával összeállt egy egész jó útiterv, hasonló szempontok szerint:

A Keleti pályaudvarról a Hősök tere 1 megálló a 20E busszal. Javaslom, hogy erre induljatok. Itt Milleneiumi emlékmű, Városliget, Vajdahunyad-vár, Műjégpálya, Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok.

Innen 105-ös busszal a az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út felé (Kodály körönd, Oktogon, Divatcsarnok, Opera) egészen a Clark Ádám térig (Lánchíd után). De már a Pesti oldalon, a Széchenyi téren (Magyar Tudományos Akadémia székháza) is leszállhatok, ahonnan gyalog át a Lánchídon, majd Siklóval fel a várba (Budavári palota, múzeumok, Sándor-palota -- Köztársasági Elnöki Hivatal).

A Várból a Várkert bazár felé érdemes lemenni gyalog, ahonnan akár gyalog is fel lehet menni a Gellért-hegyre. Lehet busszal is, az Erzsébet-híd budai hífőtől a 8/110/112-es buszokkal 1 megálló a Sánc utca, ahonnan a 27-es busszal lehet felmenni a Gellért-hegyre. Innen akár gyalog is lesétálhattok a Gellért-térre (Sziklatemplom, Gellért-szálló, értdemes itt metróállomást is megnézni). Innen a Szabadság-hídon át (villamossal vagy gyalog) a Nagycsarnok felé. Innen 1 megálló villamossal vagy gyalog a Kálvin térig, pillantás a Nemzeti Múzeumra, majd felszálltok fel az M4 metróra a Keleti pályaudvar felé.

2015. okt. 18. 09:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ :)

Ez a kirándulás tökéletes :)

Ment a zöld kéz :)

2015. okt. 22. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!