Tihanynál a kompon ha autóval megyünk, csak az autóra kell fizetni, vagy a bent ülőkre a személy jegyet is meg kell venni?
Figyelt kérdés
2015. aug. 28. 20:41
1/7 anonim válasza:
Gondolkodj. Ha nem kellene kifizetni a bent ülők után a személyjegyet, hogyan is utazna szinte mindenki?
Igen: bekéredzkedne másokhoz. Szóval ki kell fizetni a személyjegyeket is.
2/7 A kérdező kommentje:
Csak azért gondoltam, mert ha az oda vissza utat számolom komppal, abból a pénzből körbe tudom autózni a Balatont!
2015. aug. 28. 20:54
3/7 anonim válasza:
Igaz, én nem a jelenlegi díjszabás szerint utaztam komppal, tehát még 2015. előtt, de teljesen kizártnak tartom, hogy a személyautós jegy mellé kelljen venni személyjegyet is. Annyi pénzért senki nem használná a kompot. A személyjegy arra való, hogy ha autó nélkül akarsz átkelni, akkor arra tudj jegyet venni.
4/7 anonim válasza:
Nem igazán értem, ki miért gondolja azt, hogy nem kell fizetni az utasoknak.
A kocsiban egyébként nem ülhet senki, a vezetőn kívül. Felhajtás után neki is ki kell szállnia.
Minden személynek kell vennie személyjegyet, s minden járműért is meg kell fizetni a szállítási költséget.
Ez mindenhol így van, nem csak a Balatonon.
5/7 anonim válasza:
3-as, a legtöbb hazai komp úgy van beárazva, hogy egyszerűen ne érje meg kikerülni. Kivétel persze van, a balatoninál inkább az időnyereségért fizetsz. De mint látod, népszerű, oedig bizony csengetni kell személyenkéntm
6/7 anonim válasza:
Gondolkozz! Ha veszel a boltban egy liter tejet, akkor csak a csomagolást kell kifizetned, vagy a tejet is?
7/7 anonim válasza:
Jah, csak a kérdező nyilván azért kérdezte, mert jelenleg ( 2017.05 ) a komp ára fürednél 1700/autó, és 700 a személy. Namost az egy családnál cirka 4500 Ft-ra jön ki 4 fővel. Ha siófok felé kerülsz akkor meg mész 50km-t, cirka 2000-ből. Az idő spórolást szerintem hagyjuk, mert az 50 km cirka fél óra, amíg felmész a kompra, indul, lehajtasz, az kb. ugyan annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!