Jogosítvánnyal rendelkező személy átadhatja-e a vezetés jogát más személynek?
Ha pl. elmegyek nyaralni és ott lesérülök de a feleségem akinek nincs jogosítványa, hibátlanul vezet, én átadhatom-e a volánt valamilyen jogszabályra hivatkozva?
NEM érdekel. hogy ki mit gondol erről.olyanok írjanak akik ezt teljes meggyőződéssel tudják cáfolni vagy alátámasztani.
Köszi
el mondok nektek egy titkot! :)
Én BKV nál dolgozom Busz Troli Villamost vezetek de ez mellett van GÉP Hajóra jogosítványom! A Dunán szoktam elég sűrűn vezetni a BKV hajót pl ha szabadnapos vagyok vagy a városnéző hajót .
A Vizi közlekedés teljesen más ott pl át lehet adni a vezetést utasokkal együtt nem tiltja semmi . :D
szokott is jönni a haverom aki még a 15 évet sem töltötte be vezet nálam hajót rendszeresen. De jogillag meg is teheti mert a kapitány felel mindenért! :)
Ha pl hídpillérnek vezeti a hajót és meghalnak emberek vagy elütünk egy kenusat a dunát az most persze az én saram lesz az az én fogok a börtönbe menni és nem azért mert neki nem volt belvizi hajó vezetői engedélye hanem mert meg történt a baj a hatóság ezt nem is vizsgálná tehát ez is vicces . :)
Autót nem lehet vezetni jogsi nélkül a nagy száloda meg utasszállító hajót lehet vezetni a kapítány engedéylével hehehe magyar hüyle keret jogszabályok pfff .:D Bocsi hogy bele kontárkodtam de ezt le kellett írnom ! :)
Ezt tudni egy alap dolog.
Ha valaki ezt megkérdezi, akkor annak nem lehet jogosítványa, kivéve, ha oktató, vagy vizsgáztató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!