Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvánnyal rendelkező...

Jogosítvánnyal rendelkező személy átadhatja-e a vezetés jogát más személynek?

Figyelt kérdés

Ha pl. elmegyek nyaralni és ott lesérülök de a feleségem akinek nincs jogosítványa, hibátlanul vezet, én átadhatom-e a volánt valamilyen jogszabályra hivatkozva?

NEM érdekel. hogy ki mit gondol erről.olyanok írjanak akik ezt teljes meggyőződéssel tudják cáfolni vagy alátámasztani.

Köszi

2015. aug. 28. 20:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
20%

el mondok nektek egy titkot! :)

Én BKV nál dolgozom Busz Troli Villamost vezetek de ez mellett van GÉP Hajóra jogosítványom! A Dunán szoktam elég sűrűn vezetni a BKV hajót pl ha szabadnapos vagyok vagy a városnéző hajót .

A Vizi közlekedés teljesen más ott pl át lehet adni a vezetést utasokkal együtt nem tiltja semmi . :D

szokott is jönni a haverom aki még a 15 évet sem töltötte be vezet nálam hajót rendszeresen. De jogillag meg is teheti mert a kapitány felel mindenért! :)

Ha pl hídpillérnek vezeti a hajót és meghalnak emberek vagy elütünk egy kenusat a dunát az most persze az én saram lesz az az én fogok a börtönbe menni és nem azért mert neki nem volt belvizi hajó vezetői engedélye hanem mert meg történt a baj a hatóság ezt nem is vizsgálná tehát ez is vicces . :)

Autót nem lehet vezetni jogsi nélkül a nagy száloda meg utasszállító hajót lehet vezetni a kapítány engedéylével hehehe magyar hüyle keret jogszabályok pfff .:D Bocsi hogy bele kontárkodtam de ezt le kellett írnom ! :)

2015. aug. 30. 04:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tudni egy alap dolog.

Ha valaki ezt megkérdezi, akkor annak nem lehet jogosítványa, kivéve, ha oktató, vagy vizsgáztató.

2015. szept. 12. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!