Szerintetek is szabálytalan volt ez? Biciklis-kérdés!
Figyelt kérdés
Szimpla, kétirányú úton mentem biciklivel. Bal oldalról csatlakozik bele egy út, ahová be akartam kanyarodni (kanyarodó-sáv nincsen külön!).
A kereszteződéshez közeledvén, kb. 20 méterrel előtte jeleztem balra és a középvonalhoz húzódtam, hogy a mögöttem jövők akadálytalanul tudjanak kerülni és továbbmenni.
(Ezzel nem is volna baj, de a szembejövő rámdudált. Neki most ez miért fájt?)
Kérdésem: A balra húzódásom szabálytalan volt? És ha igen, miért?
(Még mielőtt a fejemre olvasnátok: van jogosítványom! És nem egy kulturálatlan, szabályokat nem ismerő biciklis vagyok.)
2010. márc. 10. 14:25
1/9 anonim válasza:
Gondolom megijedt a szembejövő, hogy elé kanyarodsz.
2010. márc. 10. 14:34
2/9 A kérdező kommentje:
Kizárt, mert direkt már csak "csurogtam" a kereszteződés felé, még csak a középvonalon túl sem mentem, nem is ijesztettem meg!
2010. márc. 10. 14:47
3/9 anonim válasza:
szerintem csak figyelmeztetni akart, hisz ő nem tudhatja, hogy neked van -e jogosítványod és tudod -e, hogy kinek van elsőbbsége. elővigyázatos volt, inkább dudáljon egyet minthogy valaki, aki nem vágja a szabályokat elékanyarodjon és akkor kész a baj.
2010. márc. 10. 15:00
4/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy biciklivel nem lehet balra kanyarodáshoz besorolni a felező vonalhoz.
2010. márc. 10. 18:59
5/9 anonim válasza:
Rosszul tudod.
2010. márc. 10. 19:37
6/9 anonim válasza:
Miért a biciklis a sáv jobb széléről kanyarodjon?
Szerintem is a szembejövő megijedt vagy csak simán köcsög autós volt.
2010. márc. 10. 19:45
7/9 anonim válasza:
Autós droid ösztönösen tudatta veled, hogy 20 méterig hajlandó látni, és azon belül is inkább ijed, mint észlel. Higgy a bringás tesónak :)
2010. márc. 11. 01:13
8/9 anonim válasza:
Szerintem csak azt hitte, hogy a birka biciklis az út közepén kerekezik.Annyi esze meg nem volt,hogy esetleg a biciklis is szokott kanyarodni.Szerintem helyesen tetted, hogy a felezővonal mellé soroltál be.
2010. márc. 11. 07:14
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Megnyugtattatok!
Igazából felkaptam rajta a vizet, mert ritka szabályos biciklis vagyok, mindig egyértelműen jelzek és aszerint is "mozgok" :) saját érdekemben is!
Úgy látszik, az autósok kapásból (el)ítélnek, ha biciklissel van dolguk... ez morál manapság...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!