Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mekkora a megengedett méret a...

Mekkora a megengedett méret a helikopterhez, amikor még engedély nélkül szállhatok a levegőben?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy helikoptert építeni.És ahhoz elengedhetetlen hogy tudjam,mekkora a maximum méret amíg nem kell hozzá engedély(repülési,ilyesmi)
2010. márc. 9. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Hallod... Te most ilyen kis RC helikopterre gondolsz mint pl itt a linken: [link]

vagy igazi helikopterre amibe beülsz és úgy repülsz? :O

2010. márc. 9. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jártad eléggé körbe a témát, ugyanis a méretet nem te választod meg, hanem az alaktrészek adják. Percíziós alaktrészeket ugyanis gyártani otthon nem tudsz, amit meg veszel, annak ugye adott a mérete (vagy többszörös áron egyedileg legyártatod, de annyi erővel egyszerűbb elégetni a pénzt, ha annyi van belőle). Egyébként kötve hiszem, hogy bármiféle helikopter engedély nélkül fellszálhat, hacsak nem model helkipterre céloztál (ez számomra nem derült ki egyértelműen a kérdésből).
2010. márc. 9. 21:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden repülő izé ami személyeket szállít, feltehetőleg légijárműnek minősül, amihez kell típus alkalmassági izagolás, légi alkalmassági tanúsítvány vagy mi. Aztán kap lajstromot is, de mindez csak akkor ha azt nagyon drága pénzért ellenőrizteted az NKH-val.

Amúgy meg építhetsz helikoptert, de az tízszer többe kerülne, mintha vennél egy Robinson-t. Azt már kb 6-8 milláért meg is kapod.

A helikopter mechanizmusában és aerodinamikailag is eléggé bonyolult szerkezet, képzettség nélkül eléggé macerás egy ilyen megtervezni és legyártatni. Nem véletlen, hogy repülőt, hajót, tengeralattjárót, autót, légpárnás járművet relatíve sokan építenek, de helikopterről még nem hallottam.

2010. márc. 9. 21:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem egy hamvába halt ötlet.:) Rémlik valami sorozat (talán a spektrum?) néhány évvel ez előttről, amiben egy olyan helikoptert építetek, amit házilag kellet összeszerelni. A gyártó elküldte az alkatrészeket, összeszerelési útmutatót és mindenki szépen magának megépíthette. Inkább valami ilyesmiben kellene gondolkoznod… szerintem. De az utolsó részben azt is el kellet vinni valami vizsgára.
2010. márc. 9. 22:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Én egy igazi nagy helikopterre gondoltam:)Mondta az egyik társam hogy ha a rotorméret vagy vmi egy bizonyos méret alatt van akkor nem kell repülési hozzá:)
2010. márc. 10. 14:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyilván válaszadási kényszere volt, és ez a hülyeség jutott először eszébe. A repülő jármű sose vicc. Nem amatőr téma.
2010. márc. 11. 01:21
 7/7 anonim ***** válasza:

tegnap 14:42

Gondolod hogy engedélymentes egy olyan jármű amivel a legkönnyebben kinyírhatod magad és másokat is???

2010. márc. 11. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!