Mennyi az esélye a lebukásnak jogsi nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy 50cm3 segédmotorom, sajnos jogosítványhoz még nem értem el, mert mindig másra kellett a pénz.. elszeretnék vele menni reggelente dolgozni, sisak, jobb-bal visszapillantó tükör is van, világításokkal sincs semmi probléma, kreszt is tudom, mert gyakoroltam elég sokat. A kérdés így sok esélyem van arra hogy megállítsanak és rájöjjenek hogy nincs jogosítványom? (21/F)2015. aug. 18. 16:24
1/14 A kérdező kommentje:
Büntetetlen előéletű vagyok, sohasem volt még bajom a rendőrökkel!!
2015. aug. 18. 16:26
2/14 anonim válasza:
Nagyon jó kérdés...asszem valamennyiünkneek megfordult a fejében valamikor..
szóval ez igencsak többismeretlenes feladat..
először is nem mindegy merre jársz..ha ott áll egy yard, természetesen előny, ha messziről nem lát kirívó szabálytalanságot..
hogy rövidre fogjam...50%...tehát vagy lebux, vagy nem..
hidd el nem tégd figyelnek a rendőrök...csak ha külön a kismocikat nézik.
sokba fog az kerülni, a bünti árán már meglenne a jogsi...
bár ezt te is sejted.
3/14 anonim válasza:
Pontosan meg tudom mondani: 50%... vagy lebuksz, vagy nem, és ez biztos.
4/14 A kérdező kommentje:
tegyük fel lebukom, kb mekkora pénzbírságot kaphatok? (mint írtam, büntetetlen előéletű vagyok, sohasem volt még kihágásom)
2015. aug. 18. 17:27
5/14 anonim válasza:
Ne haragudj, de hülyén állsz hozzá a jogosítvány nélküli vezetéshez. Nem a rendőrről kell félni elsősorban, lebukás esetén a büntetés attól is függ miért buktál: rutinellenőrzés, baleset. Az utóbbi a gáz, még akkor is,ha nem te vagy a vétkes. Napi szinten robogóval közúton ingázás előbb utóbb lebukáshoz vezet főleg ha rendőrt látva be is pánikolsz.
6/14 A kérdező kommentje:
jogos, hogy hülye vagyok, ha már valakinek jogosítvány nélküli vezetés az eszébe jut az már rossz, tisztában vagyok vele hogy bűnt követek így el, de sehogy sem tudok félretenni pénzt rá, mert örülök ha így is megtudunk élni ez az igazság, csak dolgozni járnék vele, de ez van..
2015. aug. 18. 17:46
7/14 anonim válasza:
Ha ilyen rosszul állsz anyagilag, tényleg ne kockáztass. Nem fogod tudni kifizetni a bírságot, ha a jogsit sem tudtad. Inkább biciklizz, ha nincs más vagy telekocsizzatok egy-két kollégával.
8/14 anonim válasza:
ha baleset van, akkor a popód lyukáig feltúrnak, hidd el, tapasztalatból beszélek. nekem volt jogsim, még így is én kaptam büntit, mert én voltam a károkozó.
ne kockáztass, inkább bringával járj, az a biztos.
9/14 A kérdező kommentje:
Ez Magyarország... Még az ember a jogosítványt se tudja lerakni mert olyan munkák vannak hogy a fa**om ki van.. alig fizetnek.. Évek óta tervezem hogy lerakom, de sosem tudtam félre tenni rá pedig éjjel nappal dolgozom és még most sincs annyi keresetem... ez hihetetlen.
2015. aug. 19. 12:58
10/14 anonim válasza:
Ha jogosítványrá nincs pénzed, nem lesz pénz a büntetés kifizetésére sem. Sőt ha nagyon balszerencsés vagy, milliós kártérítést is fizethetsz, amit normál esetben a kötelező biztosításod fedezne néhány ezresért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!