Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 1-2 km-ert mentem az M5 ös...

1-2 km-ert mentem az M5 ös autópálya fizetős részén (nem fizettem autópályadijat). Mekkora büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

1-2 KM-ert mentem március 7-én este 9 körül az m5 ösön.

Budapestről jöttem haza,és az m0ra nem tértem le a Hopinál,hanem csak az üllő-ócsa lehajtónál.

tehát a hopitól üllő ócsa leágazásig jogtalanul mentem az m5ösön.és azért köd is volt.Nem is kicsi.

Mekkora büntetésre számíthatok?Lehet valamivel védekezni?

mit ajánlotok?

2010. márc. 7. 22:20
1 2
 1/11 anonim válasza:
Valószínűleg semennyit. Ha nem volt kinn a matricás kocsi , akkor nem ellenőriztek :) ilyenkor meg elég kicsi az esély rá
2010. márc. 7. 22:56
 2/11 A kérdező kommentje:

mi az a matricás kocsi?jár egy autó ami ezt figyeli?

azt hittem hogy a rendszámot azok a kamerák nézik amik fentröl az útra vannak irányitva.

2010. márc. 7. 23:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azok nézik, igen, de vannak olyan szakaszok, ahol nincsenek felszerelve, ebben az esetben nézik kamerás autók. Ha szerencséd van, azon a szakaszon nincs kamera.
2010. márc. 7. 23:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha van kamera, nem sokat számít neki a köd. Védekezni nem tudsz, azt kb letojják, hogy esetleg nem ismered az utat, nem tudtad, hogy ott már fizetős stb.

Itt egy tájákoztató a pótdíjakról:

[link]

2010. márc. 8. 07:16
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Az M5-ösön az M0-s lehajtó után közvetlenül kinn vannak a fix kamerák. Tehát szinte biztos, hogy pótdíjazni fognak. A pótdíjak összegét pedig fentebb linkelték.
2010. márc. 8. 07:52
 6/11 A kérdező kommentje:
:(
2010. márc. 8. 16:19
 7/11 A kérdező kommentje:

ez tegnap történt.

ha felhivom őket,meg tudják most mondani telefonon hogy valóban fizetnem kell?tehát hogy látott e a kamera?

2010. márc. 8. 16:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Remélem, hogy még nem telefonáltál, de kvázi feladnád saját magad :)

Ugyanis csak rendszám alapján fog tudni azonosítani, márpedig ha azt mondod, hogy te úthasználati jogosultság nélkül utaztál az x rendszámú kocsival, akkor ha ne is vett a kamera, te ezzel a telefonhívással ELISMERED azt, hogy ott mentél, így jogosan pótdíjazhatnak. Várj türelemmel, ha kapsz értesítést, akkor nincs mese, fizetni kell.

2010. márc. 13. 20:18
 9/11 anonim válasza:

Szia

velünk is pont ez történt most 14.én.

küldték a csekket??

irj privit lécc!

2010. márc. 16. 12:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem küldtek csekket:)

Remélem most már nem is fognak

2010. márc. 16. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!