Az Északi vasúti összekötőn átmehetek-e segédmotorral?
Átmehetsz, de meg fognak büntetni. :-)
Ugyanis a felújítás után a budai oldalra ugyan elfelejtették visszarakni a tiltó táblát de a pesti oldalon ott van, meg rendszeresen a fakabátok is akik tudják ezt és kimondottan azokra a motoroskra vadásznak akik átmennek. Ugyanis a hídon csak gyalogjárda és kerékpársáv van kiépítve amire, lakott területen a szabályok szerint nem mehetsz rá segédmotorral.
A legszomorúbb a dologban, hogy az új Megyeri hídon sem tudsz átmenni hivatalosan segédmotorral, mert azon a pályatest autóútnak van minősítve, függetlenül az egész hídra vonatkozó 80 km-es sebesség korlátozás ellenére, a szélén meg nincs külön kiépített kerékpárút csak un zárt kerékpársáv. Lakotterületen kívül segédmotorral pedig csak külön kiépített kerékpár úton közlekedhetsz, az új 2010 es módosítás óta 30 km-es sebességgel.
Úgyhogy ha nem akarod hogy megbüntessenek kénytelen vagy (velem együtt) az Árpád hídig elmenni.
Ui: Én csillaghegyen lakom, én is segédmotorral közlekedek a városban, és rengeteget kell átjárnom újpestre engem is nagyon bosszant ez az értelmetlen állapot.
Utolsónak.
Köszi a kiegészítést, én ezt azért nem tudtam mert már régóta, nem arra negyek.
Én meg biciklis és futó vagyok, és örülök, ha a motorosok meg segédmotorosok nem arra mennek. :-)
Egyébként a kerékpárút táblát elfelejteték visszatenni, tehát most csak segédmotorral tilos bemenni, de motorral és autóval nem. :-)
Utólsónak.
Megértelek, hogy gyalogosként örülsz mert nem kell félre ugrálnod a motorosok elöl, de ezt a problémát meg lehetne oldani, ugyanis a híd mindkét oldalán van, elég széles lehetőség a közlekedés kialakítására. PL: Déli oldalra csak gyalogosok, északi oldal kerékpár, segédmotor és max kismotor, persze max 30 km/h val.
Én motorosként is maximálisan egyetértek azzal, hogy a kerékpárosok között ne száguldozzanak a motorosok.
Tudom erre báriki mondhatja azt, hogy -és ki tudná ellenőrizni, hogy betartják a 30-at. Mindenben lehet hibát találni, ha valaki nagyon akar. Jelen esetben az volna az ideális ha valamilyen módon ezt ésszerűen meg lehetne oldani, mert tudom, hogy nagyon sok embert érint ez a kérdés, és nagyon sok embernek könnyítené meg a mindennapi életét egy átgondolt és ésszerű megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!