Miért van minden országban ez az Uber elleni hisztéria?
Erről van szó...
Az ember el tudja dönteni, hogy egy másik mellé ül be, vagy fizet többet egy hivatásos, ellenőrzött sofőrnek. Normális esetben a piac eldönti, melyik az életképes megoldás...
Az Uber azért alakult meg, mert egy baromi jó adóelkerülési módszer és azért tud olcsóbb lenni, mint a legális személyszállítás, mert semmilyen törvényi követelménynek nem tesz eleget.
Ez a digitális kor adta kiskapuk szülötte.
Ha ma Budapesten legálisan taxizni akarsz, akkor kell egy autó,amire ma már egy rakás vacak követelmény vonatkozik ( pl pl szigorúbb követelményeket írtam volna a taxirendeletbe), kell hivatásos jogsi,páv, adószám, általában egyéni vállalkozó mindenki, hitelesített taxióra, droszthasználati díj, a személyszállítási engedélynek is van költsége + fizess valamelyik diszpécsercégnek a fuvarért.
Ez mind mind kiadás + számlát adsz és adót fizetsz.
Az Uberre ezek közül mi vonatkozik? Semmi...
Végre elkezdett emelkedni a Taxiszolgáltatás színvonala egy picit, ki lehet szorítani a hiénákat:
beszálláskor kérsz egy kalkulációt, a GPS kidobja a km-t szorzod 280-nal ( +450 ). Ha meg a rizsa, akkor kiszállsz és hívsz másikat, akár ugyanattól a társaságtól..
Ma már hulladék autókkal nem is nagyon taxiznak - mert nem lehet. A rendelet előtt én még utaztam F Astra taxival... 2,5 éve :D
Nem hogy örülne a nép, hogy végre elkezd javulni a színvonal, átláthatóbbá és tisztábbá válni a taxibiznisz ( mert azért ott baromi nagy pénzek mentek fű alatt - mennek ma is ) erre jön egy fillérbacó megoldás ami olcsóbb és tapsolunk neki...
Bezzeg a sok bevándorlónak senki nem tapsol senki, mert akkor azok elviszik a munkát és lenyomják a bérszínvonalat ( nem mintha ide jönnének dolgozni ), bezzeg a másik az le van fosva, dögöljön éhen, majd megoldja... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!