Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hazahozhatom trélerrel?

Hazahozhatom trélerrel?

Figyelt kérdés
Adott egy B5-ös Passat vonóhoroggal. Trélerrel mennénk ki vele Németországba egy Opel Zafiráért. B-s jogsival hazahozhatom ?
2015. jún. 14. 21:18
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
B kat. jogosítvánnyal max. 750 Kg megengedett legnagyobb össztömegű pótkocsit-utánfutót húzhatsz. a Zafira bőven tonna fölött van, tehát a válasz: NEM.
2015. jún. 14. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Az első tökéletesen leírta. Nem.

Ráadásul a Passat se biztos, hogy vontathat annyit amennyi a kocsi+utánfutó lenne

2015. jún. 14. 21:37
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

A B kategóriával azért lehet ám 750kg fölötti utánfutót is húzni, ez elég nagy butaság, hogy nem lehet.

Viszont a lényegen nem változtat, a tréler és a Zafira semmiképp nem fér bele a Passatba és a B kategóriába.

2015. jún. 14. 22:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Más kérdés, hogy mennyit látni, mikor akár két kocsit is hoznak tréleren, szrencsétlen vontató kocsi emg szenved, a papírokról meg nem is kell beszélni. :D
2015. jún. 15. 00:38
 5/10 anonim ***** válasza:

B-s jogsival nem az van, hogy maximum 3500 kg össztömeget lehet mozgatni?

Bár a Passat, plusz tréler és azon a Zafira szerintem mindenképp több. Ha könnyebb autóval hoznád haza, akkor lehetne. De legjobb ha megkérdezed a közlekedési hatóságot, vagy az okmányirodát.

2015. jún. 15. 02:18
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Igen, a 3500 kg össztömeg játszik, de attól még a lepontozott válaszom is:

B kategóriával vezethetsz:

" - olyan járműszerelvényt, mely ilyen gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból áll,

- olyan járműszerelvényt, mely ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból áll, amennyiben a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot,

- stb stb"

2015. jún. 15. 07:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Hagyd a f...ba, engem is lepontozott valamelyik agysebész, pedig a lényeg az, hogy nem húzhat ekkorát. Sz..ok rá, ha valakinek ettől jobb napja lesz, hogy nyomkodja a piros kezet, hát tegye így. :)
2015. jún. 15. 19:51
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Engem is lepontoztak... :D

"B-s jogsival nem az van, hogy maximum 3500 kg össztömeget lehet mozgatni? "

Nem,később már be is másolták :D

"Ha könnyebb autóval hoznád haza, akkor lehetne."

Lehetne a lóf...xt lehetne xxD

B kategóriával húzhat nehézpótot, de a pótkocsi legnagyobb megengedett össztömege nem haladhatja meg a jármű önsúlyát. Minél könnyebb a vontató annál könnyebb nehézpótot húzhat..

"De legjobb ha megkérdezed a közlekedési hatóságot, vagy az okmányirodát."

Vagy megnézi miről rendelkeznek a hatályos jogszabályok :D

Amúgy a két agysebész valszeg ezért lett lepontozva, mert az első két válaszban hülyeséget írtatok :D

"Hagyd a f...ba, engem is lepontozott valamelyik agysebész, pedig a lényeg az, hogy nem húzhat ekkorát"

Húzhat ekkorát. Kell hozzá egy komolyabb méretű autó aminek az önsúlya mondjuk 1900kg, erre fel akaszthatsz B-kategóriás jogsival még egy 1600kg-os trélert(vagy ha két tonna az autó az még jobb, mert a legtöbb tréler 2 tonnára van vizsgáztatva), ami ha valami könnyített alu cucc akkor még bele is Zafirával együtt is mindenbe ( össztömegbe is illetve a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege is megfelel a kocsinak).

A Passattal az a baj, hogy "könnyű". Még egy V8-as 4motion automata sem nagyon több szerintem 1700 kilónál, így az 1700kg megengedett legnagyobb össztömegű pótot nem húzhat B jogsival, és a legtöbb tréler ennél nehezebb. ( meg gondolom nem V8-as Passattal akarnak vontatni :D )

2015. jún. 15. 23:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Számolj azért utána mégegyszer mikor azt mondod hülyeséget írtunk. Ha elfogadjuk, hogy 1700 kg a Passat mondjuk (ami saccra sok, de lehet) akkor húzhat 1700 kg-ot. Amibe pedig nem fér bele valószínűleg a Zafira+trailer. (2007-től, 1.9 CDTI önsúlya 1613 kg)
2015. jún. 16. 08:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is írtam, hogy könnyű, tudom, hogy nincs 1.5 tonna felett. De a korábbi válaszokban nem ez volt az indoklása, hogy miért nem húzhatja.

Az 1.gen benzines Zafira meg ~1390kg, az még csücskösen beleférhetne, ha jó a tréler, persze a Passat akkor sem lesz 1700kg :D

2015. jún. 16. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!