Hazahozhatom trélerrel?
Az első tökéletesen leírta. Nem.
Ráadásul a Passat se biztos, hogy vontathat annyit amennyi a kocsi+utánfutó lenne
A B kategóriával azért lehet ám 750kg fölötti utánfutót is húzni, ez elég nagy butaság, hogy nem lehet.
Viszont a lényegen nem változtat, a tréler és a Zafira semmiképp nem fér bele a Passatba és a B kategóriába.
B-s jogsival nem az van, hogy maximum 3500 kg össztömeget lehet mozgatni?
Bár a Passat, plusz tréler és azon a Zafira szerintem mindenképp több. Ha könnyebb autóval hoznád haza, akkor lehetne. De legjobb ha megkérdezed a közlekedési hatóságot, vagy az okmányirodát.
Igen, a 3500 kg össztömeg játszik, de attól még a lepontozott válaszom is:
B kategóriával vezethetsz:
" - olyan járműszerelvényt, mely ilyen gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból áll,
- olyan járműszerelvényt, mely ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból áll, amennyiben a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot,
- stb stb"
Engem is lepontoztak... :D
"B-s jogsival nem az van, hogy maximum 3500 kg össztömeget lehet mozgatni? "
Nem,később már be is másolták :D
"Ha könnyebb autóval hoznád haza, akkor lehetne."
Lehetne a lóf...xt lehetne xxD
B kategóriával húzhat nehézpótot, de a pótkocsi legnagyobb megengedett össztömege nem haladhatja meg a jármű önsúlyát. Minél könnyebb a vontató annál könnyebb nehézpótot húzhat..
"De legjobb ha megkérdezed a közlekedési hatóságot, vagy az okmányirodát."
Vagy megnézi miről rendelkeznek a hatályos jogszabályok :D
Amúgy a két agysebész valszeg ezért lett lepontozva, mert az első két válaszban hülyeséget írtatok :D
"Hagyd a f...ba, engem is lepontozott valamelyik agysebész, pedig a lényeg az, hogy nem húzhat ekkorát"
Húzhat ekkorát. Kell hozzá egy komolyabb méretű autó aminek az önsúlya mondjuk 1900kg, erre fel akaszthatsz B-kategóriás jogsival még egy 1600kg-os trélert(vagy ha két tonna az autó az még jobb, mert a legtöbb tréler 2 tonnára van vizsgáztatva), ami ha valami könnyített alu cucc akkor még bele is Zafirával együtt is mindenbe ( össztömegbe is illetve a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege is megfelel a kocsinak).
A Passattal az a baj, hogy "könnyű". Még egy V8-as 4motion automata sem nagyon több szerintem 1700 kilónál, így az 1700kg megengedett legnagyobb össztömegű pótot nem húzhat B jogsival, és a legtöbb tréler ennél nehezebb. ( meg gondolom nem V8-as Passattal akarnak vontatni :D )
Én is írtam, hogy könnyű, tudom, hogy nincs 1.5 tonna felett. De a korábbi válaszokban nem ez volt az indoklása, hogy miért nem húzhatja.
Az 1.gen benzines Zafira meg ~1390kg, az még csücskösen beleférhetne, ha jó a tréler, persze a Passat akkor sem lesz 1700kg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!